Кафедра туризму та економіки
Факультет географії, туризму та історії

СЕРТИФІКАТНА ПРОГРАМА

«ПІДПРИЄМНИЦТВО ТА ТОРГІВЛЯ»

Шановний студенте!

Запропонована вам до вільного вибору сертифікатна програма «Підприємництво та торгівля» є логічним доповненням до освітньої програми спеціальності 242 «Туризм». Бакалаври туризму – це підприємці у майбутньому, які можуть працювати у туристичній сфері найманими працівниками або відкрити власний бізнес. Тому мабуть кожного студента цікавить просте питання – що означає бути підприємцем, як ним стати, що нового і перспективного в цій діяльності?

Тому запропонована кафедрою сертифікатна програма спрямована на поглиблення знань і умінь у студентів для роботи в різних сферах бізнесу, і зокрема в туризмі. Навчаючись за цією сертифікатною програмою, ти відкриєш для себе безліч можливостей для роботи та самореалізації.

Навчальні курси за сертифікатною програмою «Підприємництво та торгівля» спрямовані на опанування студентами наступних компетентностей: розроблення бізнес-проектів і бізнес-планів, генерування стартапів, провадження підприємницької діяльності з використанням як традиційних, так і новітніх методів торгівлі (зокрема, інтернет-трейдинг, електронна комерція, онлайн та офлайн рітейл), маркетинг і стратегічний розвиток підприємництва та ін.

За сертифікатної програмою «Підприємництво та торгівля» студентам пропонується вивчити 7 дисциплін:

1. Економіка і фінанси підприємництва (3,0 кредити);

2. Бізнес-планування, організація і економіка торгівлі (11,0 кредитів) (3,0 кредити);

3/ Організаційно-правове забезпечення підприємницької діяльності (3,0 кредити);

4. Організація підприємництва (3,0 кредити);

5. Маркетинг і стратегія підприємництва (5,0 кредитів);

6. Антикризове управління підприємством (3,0 кредити);

7. Проєктний менеджмент (4,0 кредити).

Розкриємо короткий зміст кожної навчальної дисципліни.

      1. Економіка і фінанси підприємництва

Ця дисципліна дозволить навчитись: аналізувати і оцінювати політичні та економічні чинники і ризики ведення бізнесу; оволодіти інструментами та методами знаходження і оцінки нових ринкових можливостей. Ви набудете системних знань в області фінансів підприємств та засвоїти фінансову термінологію. Ви будете знати загальні механізми формування та використання фінансових ресурсів та особливості руху грошових коштів на підприємствах торгівлі, промисловості та сфери послуг.

  1. Бізнес-планування, організація і економіка торгівлі

Тут буде розкрите питання формування та підвищення рівня спеціальних знань в сфері розробки бізнес-планів, якщо ви хочете знати, скільки коштів необхідно для реалізації проекту, як вони будуть використані, де і як буде продаватися продукція або послуги, який очікується прибуток і коли повернуться вкладені кошти.

       3. Організаційно-правове забезпечення підприємницької діяльності

Тут мова піде про правові засади започаткування, організації і ведення власного бізнесу, про Закони України і різні постанови, три блоки нормативно-правових актів, які регламентують підприємництво.

  1. Організація підприємництва

Вивчення цієї дисципліни студентами, дозволить ознайомитись з сутністю і принципами підприємницької діяльності, основними рисами підприємця, комплексним аналізом політики підприємства (цінової, збутової тощо), ризиків, що супроводжують підприємництво, шляхів їх уникнення, механізмом організації підприємцем власної справи.

  1. Маркетинг і стратегія підприємництва

У цьому курсі будуть розглянуті: сутність маркетингу та його основних концепцій, методика проведення маркетингових досліджень, елементи комплексу маркетингу «4Р», особливості різних видів стратегій підприємства і їх ролі у забезпеченні його конкурентоспроможності. Ви навчитеся оцінювати стратегічні альтернативи та робити вибір найефективнішої із них у різних ситуаціях економічної практики.

  1. Антикризове управління підприємством

Вкрай необхідна навчальна дисципліна, яка закладає основи управління підприємством в кризових і передкризових ситуаціях, механізмів виявлення кризи і кризового стану підприємства, практичних методів оцінки і діагностування кризи та розробки заходів щодо їх нейтралізації, вивчення підходів і методів антикризового управління з урахуванням передового досвіду, формування навичок фінансово-економічного обґрунтування окремих антикризових заходів, організації контролю реалізації антикризової програми.

  1. Проєктний менеджмент

Це дисципліна для тих студентів, які прагнуть до самостійної роботи у напрямках розробки, управління та впровадження проекті в галузі економіки та управління. Курс спрямований на вивчення методології формування бізнес-проектів та їх особливостей як самостійного та специфічного інструменту управління.

Викладачі дисциплін сертифікатної програми – економісти, кандидати та доктора наук кафедри туризму та економіки КДПУ.

ОБИРАЙ СЕРТИФІКАТНУ ПРОГРАМУ

«ПІДПРИЄМНИЦТВО ТА ТОРГІВЛЯ»!

 СП Підприємництво та торгівля

20493
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша