Кафедра туризму та економіки
Факультет географії, туризму та історії

СЕРТИФІКАТНА ПРОГРАМА

«ЕКСКУРСІЙНА СПРАВА. ТУРИСТИЧНИЙ ГІД»

Шановний студенте!

Це програма від гідів практиків та найкращого гіда України-2021 за версією Ukraine Tourism Awards доцента кафедри Володимира Казакова.

Туристичний гід – це людина, яка цікаво і професійно показує і розповідає людям про навколишній світ. Це затребувана професія в усіх туристичних країнах. Гід організовує мандрівки і забезпечує яскраві емоції, пригоди, пізнання.

Запропонована вам до вільного вибору сертифікатна програма «Екскурсійна справа. Туристичний гід» є логічним доповненням до освітньої програми спеціальності 242 «Туризм». Бакалаври туризму – це фахівці, які можуть працювати туристичними гідами – проводити екскурсії, їх розробляти, здійснювати супровід туристичних груп під час поїздок Україною та Закордонням. Тому кожного студента має цікавити питання – як стати не просто бакалавром з туризму, а й справжнім асом екскурсійного життя?

Запропонована кафедрою сертифікатна програма спрямована на поглиблення знань і умінь у студентів для роботи туристичними гідами у сфері екскурсійного бізнесу. Навчаючись за цією сертифікатною програмою, ти відкриєш для себе безліч можливостей для роботи та самореалізації у будь-якому куточку України та Світу.

Навчальні курси за сертифікатною програмою «Екскурсійна справа. Туристичний гід» спрямовані на опанування студентами наступних знань: розробка класичних і нетрадиційних видів екскурсій, техніка роботи гіда, управління екскурсійним процесом, позиціонування та реклама екскурсій, економічні форми і принципи діяльності суб’єктів екскурсійного ринку.

За сертифікатною програмою «Екскурсійна справа. Туристичний гід» студентам пропонується вивчити 7 дисциплін:

1. Техніка та організація роботи гіда (3,0 кредити);

2. Підготовка та проведення екскурсій за видами (11,0 кредитів);

3. Історія екскурсійної справи (3,0 кредити);

4. Менеджмент і маркетинг в екскурсійній справі (3,0 кредити);

5. Економіка екскурсійної справи (5,0 кредитів);

6. Географія екскурсійного туризму (3,0 кредити);

7. Інновації в екскурсійній діяльності (4,0 кредити).

Розкриємо короткий зміст кожної навчальної дисципліни.

      1. Техніка та організація роботи гіда

Ця дисципліна про те, як провести екскурсію, управляти екскурсійною та туристичною групою. Тут будуть опрацьовані питання самопрезентації гіда, роботи гіда в спеціальному транспорті, пересування групи, дотримання часу проведення екскурсії, показу «портфеля екскурсовода», як робити паузи та організовувати зворотний зв'язок з екскурсантами. Особливо важливою темою є форс-мажорні ситуації під час екскурсій і турів та що робити гіду під час непередбачуваних подій.

  1. Підготовка та проведення екскурсій за видами

Це головна дисципліна сертифікатної програми, яка займе 3 семестри. В рамках цього курсу будуть розглянута методика підготовки і проведення різних видів екскурсій, з якими на практиці стикається кожен гід: оглядові, природничі, історичні, архітектурні, екологічні, екстремальні, мистецькі, біографічні, індустріальні, навчальні тощо. Відпрацювання тем за цією дисципліною матиме практичний характер, приклади – екскурсії Кривим Рогом та Україною.

       3. Історія екскурсійної справи

Невеликий навчальний курс, де мова піде про започаткування та історію розвитку екскурсій у Світі, в Україні та у кривому Розі. Основне завдання – визначити майбутнє екскурсій в Україні.

  1. Менеджмент і маркетинг в екскурсійній справі

Вивчення цієї дисципліни студентами, дозволить ознайомитись із сутністю і принципами реклами екскурсійного продукту, його позиціонування та просування на туристичному ринку. Другим модулем стане вивчення теорії і практики управляння екскурсійним процесом, керування особливим типом туристичних підприємств – екскурсійним бюро, громадськими спілками гідів та ін.

  1. Економіка екскурсійної справи

У цьому курсі буде розглянута: сутність економіки екскурсійних підприємств, професійних громадських організацій гідів і ФОПів гідів. Ви дізнаєтеся про всі основні економічні і правові засади бізнесу в екскурсійній справі гідів: види економічної діяльності і професія туристичного гіда, система оподаткування в екскурсійній справі, бухгалтерія діяльності гідів, принципи оплати праці гіда.

  1. Географія екскурсійного туризму

Вкрай необхідна навчальна дисципліна, яка закладає основи знань про те, де і які саме конкретні екскурсійні програми є у Кривому Розі, Дніпропетровській області, Україні та Європі. Це дозволить орієнтуватися у тому екскурсійному продукті, який склався на даний час і визначити можливості розробок нових екскурсій та їх просування на ринок.

  1. Інновації в екскурсійній діяльності

Це дисципліна для тих студентів, які прагнуть до всього ново, що є на тепер в області екскурсій. Курс спрямований на вивчення усіх інноваційних форм і підходів до екскурсій і нових їх типів: театралізовані, ігрові, рольові, дистанційні, віртуальні, пригодницькі та екстремальні екскурсії, екскурсії з використанням нетрадиційних видів транспорту. Без інновацій немає майбутнього в екскурсіях.

Викладачі дисциплін сертифікатної програми – гіди практики в галузі туристичного бізнесу, кандидати наук, доценти кафедри туризму та економіки КДПУ, члени Всеукраїнської асоціації гідів (ВАГ) та Національної туристичної організації України (НТОУ) – Володимир Казаков, Ірина Остапчук, Вікторія Пацюк.

ОБИРАЙ СЕРТИФІКАТНУ ПРОГРАМУ

«ЕКСКУРСІЙНА СПРАВА. ТУРИСТИЧНИЙ ГІД»!

2

20511
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31