Кафедра туризму та економіки
Факультет географії, туризму та історії

СЕРТИФІКАТНА ПРОГРАМА «ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННИЙ СЕРВІС»

Шановний студенте!

Запропонована вам до вільного вибору сертифікатна програма «Готельно-ресторанний сервіс» є логічним доповненням до освітньої програми спеціальності 242 «Туризм».

Бакалаври туризму – це фахівці, які можуть організовувати як туристичні подорожі, так і комплексно здійснювати туристичне обслуговування, працювати в готельно-ресторанному бізнесі, здійснювати формування, просування, реалізацію та організацію споживання готельних та ресторанних послуг.

Якщо студента цікавить питання – як розширити свої знання бакалавра з туризму, набути практичних знань і додатково стати фахівцем з організації готельно-ресторанного бізнесу, в цьому йому допоможе запропонована кафедрою сертифікатна програма, спрямована на поглиблення знань і умінь у сфері готельного та ресторанного бізнесу.

Навчаючись за цією сертифікатною програмою, студент отримає можливість працювати у сфері гостинності, в місцях розміщення (готелях, туристичних комплексах та ін.), стати фахівцем готельно-ресторанної справи.

Навчальні курси за сертифікатною програмою «Готельно-ресторанний сервіс» спрямовані на опанування студентами наступних знань: основних положень законодавства; національних і міжнародних стандартів, що регламентують діяльність суб’єктів готельного та ресторанного бізнесу; розроблення, просування, реалізація та організація споживання готельних та ресторанних послуг для різних сегментів споживачів; впровадження нових послуг (продукції) з використанням інноваційних технологій виробництва та обслуговування споживачів; економіка та підприємницька діяльність у сфері гостинності та харчування.

За сертифікатної програмою «Готельно-ресторанний сервіс» студентам пропонується вивчити 7 дисциплін:

1. Гастротуризм (3,0 кредити);

2. Організація послуг харчування, обслуговування в готелях і туристичних комплексах (11,0 кредитів);

3. Стандартизація послуг у готельній і ресторанній справі (3,0 кредити);

4. Менеджмент і маркетинг у готельно-ресторанній справі (3,0 кредитів);

5. Підприємницька діяльність в сфері гостинності та харчування (5,0 кредитів);

6. Географія індустрії гостинності та харчування (3,0 кредити);

7. Економіка готельного і ресторанного господарства (4,0 кредити).

Розкриємо короткий зміст кожної навчальної дисципліни.

1. Гастротуризм

Вивчення цієї дисципліни дозволить студентами ознайомитись з історичними особливостями гастротуризму різних народів світу; з класифікацією та принципами організації гастрономічних турів; сучасними тенденціями розвитку гастрономічного туризму у світі та Україні.

2. Організація послуг харчування, обслуговування в готелях і туристичних комплексах

Організація послуг харчування відіграє особливу роль і набуває специфічних рис в туристичній діяльності. Важливими питаннями даної дисципліни будуть сутність поняття і види послуг харчування; організація харчування туристів; характеристика типів закладів ресторанного господарства, що притаманні туристичній діяльності; мережі закладів ресторанного господарства та їх розвиток у світі та Україні.

Другою частиною курсу передбачене ознайомлення студентів з історією розвитку світового готельного господарства та характеристикою його сучасного стану у світі та Україні; організаційними та технологічними процесами обслуговування туристів в готелях і туристських комплексах; класифікацією та типізацією засобів розміщення; діяльністю та структурою служб готельного підприємства; основними видами готельної документації та наданням додаткових послуг у закладах розміщення.

3. Стандартизація послуг у готельній та ресторанній справі

Тут мова піде про стандартизацію готельних послуг та ресторанної продукції; класифікацію стандартів; технічні регламенти та технічні умови; нормативні документи системи сертифікації та стандартизації, що використовують у своїй діяльності готельні та ресторанні підприємства.

4. Менеджмент і маркетинг у готельно-ресторанній справі

Ця дисципліна дасть відповіді на питання організації, функціонування, управління та ефективну діяльність готельного і ресторанного бізнесу. Студент дізнається про технології управління підприємством, прийняття управлінських рішень, рекламу та особливості просування послуг у сфері гостинності та харчування.

5. Підприємницька діяльність у сфері гостинності та харчування

Вивчення цієї дисципліни студентами, дозволить ознайомитись з сутністю і принципами підприємницької діяльності у сфері гостинності та харчування; основними рисами підприємця; комплексним аналізом політики підприємства (цінової, збутової тощо); ризиків, що супроводжують готельно-ресторанний бізнес, шляхів їх уникнення; інформаційними системами управління та інноваціями; механізмом організації власного готельного та ресторанного бізнесу.

6. Географія індустрії гостинності та харчування

Вкрай необхідна навчальна дисципліна, яка закладає основи знань про розвиток, розміщення, концентрацію готельних та ресторанних закладів, наявні готельні мережі України, Європи та Світу. Це дозволить орієнтуватися в індустрії гостинності та ресторанному господарстві, визначати можливості розробок нових турів та їх просування на туристичному ринку.

7. Економіка готельного і ресторанного господарства

У цьому курсі будуть розглянуті: сутність економіки готельного і ресторанного господарства; собівартість і ціноутворення, формування потреб і попиту, виробнича діяльність і планування роботи підприємств готельно-ресторанного господарства; система доходів, прибуток і рентабельність підприємств гостинності та харчування.

ОБИРАЙ СЕРТИФІКАТНУ ПРОГРАМУ «ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННИЙ СЕРВІС»!

Сертифікатна програма Готельно ресторанний сервіс

20583
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша