Кафедра туризму та економіки
Факультет географії, туризму та історії

СЕРТИФІКАТНА ПРОГРАМА

«АКТИВНИЙ ТУРИЗМ»

Шановний студенте!

Це програма від викладачів кафедри, практиків в організації та проведенні різних активних турів та подорожей. Викладачі дисциплін сертифікатної програми – інструктори, гіди та організатори в галузі активного туризму – Олександр Матіщук, Володимир Казаков, Вікторія Пацюк, Дар’я Шиян.

Гід з активного туризму – це людина, яка цікаво і професійно організовує і проводе активні подорожі і тури. Це досить затребувана професія у країнах з гарною ресурсною базою для занять активним туризмом. Гід з активного туризму організовує екстремальні мандрівки і забезпечує яскраві емоції, пригоди, пізнання.

Запропонована Вам до вільного вибору сертифікатна програма «Активний туризм» є логічним доповненням до освітньої програми спеціальності 242 «Туризм». Бакалаври туризму – це фахівці, які можуть працювати у сфері активного туризму – розробляти активні тури і подорожі, організовувати їх, безпечно проводити, як Україною та Закордонням. Тому кожного студента має цікавити питання – як стати не просто бакалавром з туризму, а й різноплановим професіоналом у сфері туризму?

Запропонована сертифікатна програма спрямована на поглиблення знань і умінь у студентів для роботи туристичними гідами у бізнес сфері з активного туризму. Навчаючись за цією сертифікатною програмою, кожен зможе реалізувати себе у сфері активних мандрівок і відкрити нові захоплюючі і екстремальні можливості для розвитку власної справи у будь-якому куточку України та Світу.

Навчальні курси за сертифікатною програмою «Активний туризм» спрямовані на опанування студентами наступних знань і вмінь: розробка активних турів і активних подорожей, техніка роботи гіда, вміння працювати і застосовувати спеціальне туристичне спорядження, надання долікарської допомоги під час подорожей, економічні форми і принципи діяльності суб’єктів туристичного ринку.

За сертифікатною програмою «Активний туризм» студентам пропонується вивчити 7 дисциплін:

1. Спортивне орієнтування та квести (3,0 кредити);

2. Екстремальний туризм (трекінг, трейли, гірський, скелелазіння, водний, велосипедний, спелео, альпінізм та ін.) (11,0 кредитів);

3. Методика підготовки туристичних гідів та інструкторів з активного туризму (3,0 кредити);

4. Географія ресурсів для активного туризму (3,0 кредити);

5. Менеджмент і маркетинг у активному туризмі (5,0 кредитів);

6. Долікарська допомога в активному туризмі (3,0 кредити);

7. Економіка підприємств з активного туризму (4,0 кредити).

Розкриємо короткий зміст кожної навчальної дисципліни.

1. Спортивне орієнтування та квести. Дисципліна має практичне значення, навчити студентів застосовувати різні засоби і методи орієнтування в природніх умовах при проведені активних турів та подорожей. Орієнтуватися та прокладати маршрути під час мандрівок за допомогою карти і компаса, та GPS навігатора. Як можна використати природні і штучні об’єкти для орієнтування на місцевості. Розробка, організація та проведення різноманітних трейл забігів і квестів.

2. Екстремальний туризм (трекінг, трейли, гірський, скелелазіння, водний, велосипедний, спелео, альпінізм та ін.). Найбільш об’ємна дисципліна, мета якої, ознайомити студентів з різноманітною кількістю екстремальних видів туризму. Ознайомити студентів з найпопулярнішими видами екстремального туризму, які практикуються в Україні і світі. Навчити студентів користуватися різноманітним туристичним спорядженням, яке може знадобитися при організації активних подорожей, а саме: карабінами, мотузками, страхувальними і спусковими пристроями та ін.

3. Методика підготовки туристичних гідів та інструкторів з активного туризму. Розкриватиметься зміст поняття «туристичний гід з активного туризму», якими компетентностями він має володіти, які повинен мати знання і вміння, щоб безпечно організовувати подорожі та тури з активного туризму. Чим відрізняється «туристичний гід» від «інструктора» – знання, уміння, специфіка роботи.

4. Географія ресурсів для активного туризму. Після засвоєння даної дисципліни, студенти будуть орієнтуватися в потенціалі природних ресурсів України і світу, які можна використовувати для активного туризму. А саме, які частини України та світу більш краще придатні, а які гірше, для організації та проведення активних подорожей та турів.

5. Менеджмент і маркетинг у активному туризмі. Вивчення цієї дисципліни студентами, дозволить ознайомитись із сутністю і принципами реклами турів і подорожей з активного туризму, його позиціонування та просування на ринку послуг з активного туризму. Другим модулем стане вивчення теорії і практики управляння під час активних турів та подорожей, керування різними типами туристичних підприємств – туристичне агентство, туристичний клуб, секція з активного туризму у спортивному клубі та ін.

6. Долікарська допомога в активному туризмі. Дисципліна матиме практичне значення, студентів буде ознайомлено з медичним забезпеченням подорожей, медичною аптечкою туриста, хвороби та травми, які можуть виникнути під час мандрівок. Будуть сформовані практичні навички надання першої медичної допомоги в екстремальних умовах. Види пов’язок. Техніка організації переносу постраждалого.

7. Економіка підприємств з активного туризму. У цьому курсі буде розглянута: сутність економіки підприємств з організації активних подорожей, професійних громадських організацій гідів і ФОПів гідів, які працюють у напрямку активного туризму. Ви дізнаєтеся про всі основні економічні і правові засади бізнесу в туристичній справі гідів активного туризму: види економічної діяльності і професія туристичного гіда, система оподаткування, бухгалтерія діяльності гідів, принципи оплати праці гіда.

Обирай сертифікатну програму «Активний туризм»!

Сертифікатна програма Активний туризм

20585
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30