Кафедра туризму та економіки
Факультет географії, туризму та історії

Практичний досвід є пріоритетним завданням освітньої програми за спеціальністю 242 «Туризм». І попри карантинні обмеження та війну в Україні, кафедра туризму та економіки Криворізького державного педагогічного університету організовує та проводить для студентів навчально-виробничі практики та закордонні стажування.

Навіть після першого курсу, не маючи ще достатніх практичних компетентностей, студенти спеціальності «Туризм» мають можливість розпочати стажування та проявити себе професіоналами своєї справи. Стажування триває 2-3 місяці, протягом яких студенти працюють як трансферні гіди, екскурсійні гіди, шопінг-гіди, готельні гіди, на різних посадах, отримуючи достойну заробітну плату, забезпечуються житлом, харчуванням, страховкою та медичним обслуговуванням.

Багаторічними партнерами кафедри щодо організації закордонного стажування студентів спеціальності 242 Туризм і рекреація є: вітчизняний туроператор «Олді Тревел» (м. Дніпро) та турецький туроператор ANEX TOUR.

Туристична компанія «Олді Тревел» (м. Дніпро) надає можливість студентам першого та другого курсів пройти стажування в міжнародно визнаних курортних центрах Болгарії. Зокрема, стажування відбувається на курортах Варна, Бургас, Сонячний Берег, Єленітє, Золоті Піски, Балчик, Албена, Святий Влас та ін. Нашим студентам на практику до Болгарії надається можливість з 2-гу курсу, як на літній сезон, так і зимовий до гірськолижних курортів Болгарії.

Турецький туроператор ANEX TOUR - протягом п'яти років надавав можливість студенти 3-4 курсів проходили стажування на провідних курортах узбережжя Середземного моря (регіон Анталії – Сіде, Аланья, Кемер, Текірова, Анталія, Белек) та Егейського моря (Мармаріс, Даламан, Бодрум).

З минулого року географія країн-партнерів для закордонних практик здобувачів розширилася.

У 2024 році між Криворізьким державним педагогічним університетом (КДПУ) та грецькою туристичною компанією «Lichnos Beach Parga» було укладено договір щодо стажування студентів в Греції. Цей договір передбачає можливість студентам отримувати професійні навички під час проходження практики та стажування у сфері гостинності на базі практики в Грецькій Республіці. Програма спрямована на набуття практичного досвіду та культурного збагачення, що дозволить студентам ознайомитися з культурою, традиціями, мовою та особливостями країни.

Крім того, в індивідуальному порядку був укладений договір з готелем H2OTEL B.V. (Роттердам, Нідерланди), де проходить навчальну практику студентка 3 курсу (ТУР-21) – Валерія Образцова. Ця ж студентка за договором проходила влітку 2023 року стажування на базі готелю AD HOTELS S.R.L.S (місто Ріміні, Італія).

Закордонне стажування студентів є важливим стартом для подальшого розвитку туристичної кар’єри, надає можливість отримання неоціненного професійного досвіду, а також є перспективою для подорожей та заробітку. 

Образцова Італія 2023 1 Образцова Італія 2023 2
Богдан Волгарія 2023 Мартенс 2023 Болгарія

Образцова 2024

Мартенс. Парга

Мараховська

Мартенс Договір Болгарія 2023

26988
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31