Кафедра туризму та економіки
Факультет географії, туризму та історії

Туристичний центр «Кривбастур» - один з провідних у місті громадських об’єднань, зорієнтованих на популяризацію туристичного руху в усіх його проявах.

Організація створена у листопаді 2016 року професійними туристами, географами та краєзнавцями, які поставили за мету поділитися своїм досвідом та знаннями у розвитку екскурсійної справи та туризму. ГО «Туристичний центр «Кривбастур»» діє у відповідності з Конституцією України, Законом України «Про громадські об’єднання», Закону України «Про туризм», іншими законодавчими актами та Статутом своєї організації.

ГО Туристичний центр «Кривбастур» було створено на базі кафедри туризму та економіки КДПУ. Ініціатива йшла від окремих викладачів-туризмознавців кафедри, які і здійснили підготовчу роботу, стали засновниками та забезпечують діяльність ГО на постійній основі вже понад 5 років.

Головою ГО Туристичний центр «Кривбастур» є Володимир Казаков (зав. кафедри), а його заступником – Вікторія Пацюк (доцент кафедри). Членами ГО є й інші фахівці кафедри – Ірина Остапчук (доцент), Олександр Матіщук (ст. викладач), Лариса Бондаренко (доцент), Альона Петрова (асистент, аспірант).

З роками «Кривбастур» став командою досвідчених та кваліфікованих екскурсоводів, організаторів туристичних подорожей. До ГО доєдналася ціла когорта випускників курсів екскурсоводів (2015, 2018, 2020 рр.), які були підготовлені на базі кафедри туризму та економіки КДПУ: Вікторія Грисенко, Микола Єрошкін, Ганна Літвінчук, Олена Лєдовська, Володимир Мурашкін, Анатолій Вихристенко, Олена Шевченко, Наталя Мосіна, Лев Башмаков, Андрій Калапуц, Максим Понурок, Олексій Мерзляков, Валентина Серьогіна.

Фактично ГО Туристичний центр «Кривбастур» поступово перетворився на спілку туристичних гідів міста Кривого Рогу, а з 2017 року «Кривбастур» став і колективним членом громадської спілки «Всеукраїнська асоціація гідів».

Місія ГО Туристичний центр «Кривбастур» - це участь громадою науковців і практиків у розвитку туризму в місті Кривому Розі. Мета діяльності ГО – всебічне сприяння становленню туристичної діяльності у місті Кривий Ріг шляхом стимулювання розвитку промислового та інших видів туризму, об’єднання зусиль професіоналів туристичної сфери Криворіжжя для створення ефективних умов розвитку цієї галузі, пропагування індустріально-туристичних ресурсів міста в Україні та за кордоном. Основним завданням організації є наповнення дозвілля мешканців та гостей міста яскравими враженнями, позитивними емоціями та незабутніми спогадами.

Географія наших подорожей охоплює гірські вершини та перевали, безмежні моря та річки, природні заповідники та індустріальні ландшафти, архітектурні пам'ятки та культурні шедеври, промислові підприємства та об'єкти індустріальної спадщини.

Основними напрямками діяльності ГО ТЦ «Кривбастур» є сприяння розвитку наступних секторів туризму в Кривому Розі:

1. Екскурсії Кривим Рогом. Спектр розроблених екскурсій розрахований на різноманітний контингент і включає різноманітні теми: історичні, природні, промислові, екстремальні, екологічні. За 5 років членами ГО розроблено та апробовано понад 50 екскурсійних маршрутів рідним краєм.

2. Промисловий (індустріальний) туризм. Ми свято віримо, що Кривий Ріг – це столиця індустріального туризму України і не тльки. І готові у цьому переконувати всіх скептиків. Жителі та гості нашого міста можуть побачити працюючі підприємства, затоплені кар'єри, провальні зони, фантастичні відвали та багато чого іншого.

3. Заміський туризм. Нами розроблена мережа маршрутів як традиційними туристичними дестинаціями: Дніпро, Миколаїв, Запоріжжя, Чигирин, Полтава, так і авторських – до Нікополя, Олександрії, Кременчука, Жовтих Вод та маловідомих місць сусідніх областей.

4. Кемпінговий туризм. Це наша фішка, тому що за 2-3 вихідні дні на вас чекає насичена екскурсійна програма, а проживання в наметах дозволяє зробити подорож не тільки економною, а й дуже романтичною. Абсолютно новий формат відпочинку, який поєднує насичену екскурсійну програму з проживанням у наметах.

5. Туристичні походи. Щороку організовується кілька туристичних походів як у межах України, так і за кордон. В Україні апробовано 8 нових трекінгових маршрутів. Походи розраховані на різний рівень підготовки туристів. У планах розробка програм туристичних походів для батьків із дітьми.

6. Корпоративний туризм. Під особливий запит допомагаємо у організації незабутніх подорожей.

7. Спортивний туризм. Ми проводимо міські зльоти та змагання зі спортивного туризму, а також допомагаємо у проведені цих заходів промисловим підприємствам міста та позашкільним закладам освіти.

8. Туризм до Кривого Рогу. Члени ГО забезпечують розробку і якісне проведенням екскурсійних програм для іногородніх та іноземних туристів містом Кривим Рогом.

9. Туристична освіта. Члени ГО постійно підвищують власну професійну кваліфікацію як туристичні гіди, науковці, організатори туризму. Також ГО бере участь у підготовці нових гідів на спеціальних освітніх курсах екскурсоводів на базі кафедри туризму та економіки КДПУ.

10. Участь у туристичних подіях – участь і допомога місту у проведені різноманітних фестивалів («Єврофест» та «ІндастріалФест»), ярмарок (ярмарки екскурсій і професій), виставок (від обласного до загальнодержавного рівня).

11. Участь у розробці міських програм розвитку промисловго туризму з 2012 й до 2022 років. Ми є учасниками розробки Стратегії розвитку туризму в місті Кривому Розі.

ГО Туристичний центр «Кривбастур» широко представлена у соціальних мережах та месенджерах:

Facebook: https://www.facebook.com/groups/1159974054043605 

Instagram: https://www.instagram.com/kryvbastur/ 

Telegram: https://t.me/kryvbastour 

Viber: КРИВБАСТУР – ЕКСКУРСІЇ, ТУРИ

Двері ГО завжди відкриті для нових професіоналів. Чекаємо на талановиту молодь! І саме для неї на кафедрі туризму та економіки КДПУ ведеться навчання за спеціальністю 242 «Туризм». Доєднуйтеся до нашої команди та цікавої справи!

67612806 2345032745762176 7820788751960899584 o копия

IMG 04f12d18acc4a3b87cd6ae7a0f99981b V

18190
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31