Кафедра української мови
Факультет Української філології

Із 29 жовтня по 4 листопада 2023 у рамках міжнародної академічної мобільності відбувалося стажування здобувачів вищої освіти в Німеччині, місті Бад-Кіссінген, у рамках семінару на тему “Mitteleuropäische Begegnungen nach 600 Tagen Krieg” («Середньоєвропейські зустрічі після 600 днів війни»).

Здобувачка третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти PhD Юлія Кравченко, яка навчається за ОНП «Українська мові та література», спеціальності 035 Філологія (науковий керівник – доктор філологічних наук, професор С. І. Ковпік), мала чудову нагоду долучитися до програми стажування в м. Бад-Кіссінген.

Кравченко 1

                                         Кравченко 3 Кравченко 2

Разом із іншими науковцями з України, Чехії, Того й Німеччини вона стала учасницею наукових заходів, на яких актуалізувалися теми, присвячені війні в Україні, а також геополітичним та історичним процесам, що відбувалися й відбуваються в Центральній Європі.

Відбулися різнопланові наукові дискусії на такі теми: “Deutsch-tschechische historische Ereignisse als Quelle für literarische Texte” («Німецько-чеські історичні події як джерело літературних текстів»); “Meine Flucht aus Mariupol und meine Ankunft in Deutschland. Ausschau nach Zukunft” («Моя втеча з Маріуполя і прибуття до Німеччини. У пошуках майбутнього»); “Kontinuität und Neuanfang einer Universität im innerukrainischen Exil” («Неперервність і нові починання університету у вигнанні по Україні»); “Europa aus ukrainischer Perspektive: gestern, heute, morgen” («Європа з української точки зору: вчора, сьогодні, завтра»); “Ukrainische Aktivisten im Krieg” («Українські активісти на війні»).

Кравченко 4

30 жовтня і 3 листопада учасники семінару мали змогу відвідати такі німецькі міста, як Вартбург і Айзенах, і дізнатися більше про історію, культуру і фольклор Німеччини.

Кравченко 5

Юлія Кравченко успішно реалізувала своє право на міжнародну академічну мобільність, отримавши досвід наукового співробітництва, міжнародної академічної комунікації.

Бажаємо пані Юлії творчого натхнення для науково-дослідницьких пошуків, нових наукових здобутків і досягнення поставленої мети.

23753
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31