Кафедра української мови
Факультет Української філології

На період загальних карантинних заходів викладання академічних дисциплін відбувається дистанційно. Студіювання переважної частини навчальних курсів у цей період здійснюється за допомогою застосування СУЕНК КДПУ, де зареєстровано й наповнено навчальним контентом дисципліни кафедри української мови для всіх освітніх рівнів – першого (бакалаврського), другого (магістерського) і третього освітньо-наукового (доктор філософії PhD) рівнів вищої освіти.

На кожен тиждень карантину окремо виставлені Завдання на платформі MOODLE (https://moodle.kdpu.edu.ua/course). Викладачі зробили відповідні дописи й оголошення на сайті та передали старостам академічних груп інформацію через інші комунікаційні канали зв’язку, аби проінформувати студентів про специфіку дистанційного засвоєння тієї чи тієї теми, хід виконання і процедуру оцінювання завдань. Окрім того, такі ж щотижневі завдання розіслані здобувачам вищої освіти на електронну пошту.

У процесі безконтактного спілкування зі студентами зроблено акцент на тому, що виконувати завдання варто згідно з розкладом і звітувати про виконання щотижня. Практичні й лабораторні завдання з дисциплін супроводжуються контактною інформацією викладачів, що уможливлює спілкування через електронну пошту чи інші інформаційно-комунікаційні засоби зв’язку зі студентами.

Консультування студентів забезпечується і через платформу МООDLE, і у вигляді усного телефонного діалогу. Відповідно продумана перевірка виконаних студентами практичних робіт з дисциплін кафедри української мови, які викладаються на факультеті української філології та на інших факультетах університету.

Функціонування в навчальному процесі електронних навчальних курсів носить уже традиційний характер, тож доступ студентів до електронних освітніх ресурсів здійснюється у звичайному режимі, що дає змогу навіть у нестандартних, надскладних умовах якісно проводити інтерактивну взаємодію між викладачами та студентами. Разом з іншими сучасними інформаційно-комунікаційними технологіями такий методичний і дидактичний супровід є досить оптимальним в організації та здійсненні контролю самостійної роботи і практичної підготовки студентів.

10609
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31