Кафедра української мови
Факультет Української філології

     На факультеті української філології розпочався I тур Усеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2020/2021 навчальному році з української мови, літератури (з методикою їх викладання).

     До складу комісії, яка здійснила експертизу студентських науково-дослідницьких робіт з української мови, рекомендованих до участі в Конкурсі, увійшли викладачі кафедри української мови: відповідальна за науково-дослідницьку роботу факультету проф. Мішеніна Т. М. (голова), проф. Білоконенко Л. А., доц. Вавринюк Т. І., доц. Малюга Н. М., доц. Шарманова Н. М.

2

     Змагалися найкращі студентки четвертого курсу факультету української філології (Воронкіна Тетяна, Карнаух Валерія, Строкань Дар’я), чиї курсові проєкти засвідчили переконливі дослідницькі результати. Велика увага до слова, його глибинної оболонки спонукали філологинь до власних відкриттів.

     Наукові дослідження молодих пошукувачів були присвячені:

– розкриттю механізмів актуалізації інтертекстуальних зв’язків у сучасній прозі воєнної тематики; 

– специфіці перекладу й інтерпретації фразеологізмів (відповідників, які мають як спільні, так і відмінні лексико-семантичні варіанти оцінного характеру з позиції антропоцентричного моделювання мовної дійсності на прикладі української й англійської лінгвокультур); 

– синхронного й діахронного дискурсу використання діалектизмів (на прикладі українського письменства). 

     Експертна комісія оцінювала не лише актуальність розвідки, стиль викладу, літературне й технічне оформлення наукових робіт, але й логіку доведення, уміння застосувати методологію пізнання мовної матерії (культура наукового пошуку), оригінальність авторського пошуку, вірогідність висновків, їх відповідність поставленим завданням, дотримання учасниками академічної доброчесності у викладі.

Усім конкурсанткам бажаємо й надалі плідно торувати мовознавчі студії!

1

     Обов’язковою умовою участі у II турі Усеукраїнського конкурсу є апробація результатів дослідження. Серед науковців-початківців були ті, хто оприлюднив свої розвідки у збірниках наукових праць студентів і гідно презентував їх на наукових заходах різних рівнів.

     Переможницею I туру конкурсу студентських наукових робіт з української мови стала Карнаух Валерія, із чим її щиро вітаємо.

Нехай чутливі радари філологічної душі екстраполюють магнетизм сильного керування інтертекстуальності!

Успіхів у II турі дискусійного наукового протистояння і віднайдення нових шляхів

розвою філологічного магнетичного поля!

 

13821
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Червень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30