Кафедра української мови
Факультет Української філології

Уперше за багато років гурт «Pіnk Floyd» випустив нову пісню «Hey Hey Rise Up» із вокалом українського музиканта  Андрія Хливнюка.

Для треку музиканти використали вокал соліста гурту «Бумбокс» Андрія Хливнюка, який у перші дні війни у центрі столиці України заспівав пісню, що вважають гімном українських січових стрільців, – «Ой, у лузі червона калина».

638692d pink floyd

Україномовна пісня «Hey Hey Rise Up»

Гітарист і вокаліст Pink Floyd Девід Гілмор, який має українську невістку, зазначив, що сподівається на активне поширення пісні. Тож пряма мова від зірки світової музики:

«Ми, як і багато хто, відчуваємо лють і розчарування від цього мерзенного акту вторгнення в незалежну, мирну демократичну країну та вбивства її народу однією з найбільших світових держав.
Я сподіваюся, що трек отримає широку підтримку та розголос. Ми хочемо зібрати кошти та моральний дух. Ми хочемо продемонструвати нашу підтримку Україні і тим самим показати, що більшість світу вважає абсолютно неправильним для наддержави вторгатися в незалежну демократичну країну, якою стала Україна
».

Відеокліп до «Hey Hey Rise Up» зняв режисер Мет Уайткросс і зразу ж поширився у день запису треку. На обкладинці до треку зображено соняшник роботи кубинського художника Йосана Леона. Відзначаємо, що обкладинка синглу є прямим посиланням до жінки, яку побачив увесь світ і яка закликала російських солдат носити насіння в кишенях, аби ті в разі загибелі проросли соняшниками на українській землі.

 Автори й організатори акції всі виручені кошти  спрямують на гуманітарну допомогу українцям.

18944
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Червень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30