Кафедра української мови
Факультет Української філології

23 січня на факультеті української філології відбулася настановча конференція з педагогічної практики для студентів  ІV курсу.

23.01.23 0

Педагогічна практика є важливим етапом у системі фахової підготовки, першою ланкою професійного становлення майбутніх вчителів. У цей період закладаються основи майбутньої професійної діяльності, відбувається оволодіння педагогічною майстерністю, формуються професійні якості особистості філолога, зміцнюється інтерес до майбутньої професії.

Керівник педагогічної практики, доцент кафедри української мови Н. М. Шарманова озвучила наказ по університету, у якому зазначено перелік навчальних закладів міста, що прийматимуть студентів-філологів задля проходження практики.

23.01.23 1

На зустрічі були присутні: декан факультету української філології, доц. Л. М. Семененко, групові керівники, методисти з фаху доц. Н. А. Березовська-Савчук, доц. С. А. Бузько, доц. Т. І. Вавринюк, доц. В. А. Городецька, доц. Н. М. Малюга, викладачі з інших кафедр, методисти з англійської мови Ю. В. Панасюк, В. В. Устименко, методист з педагогіки А. М. Король, методисти з психології О. О. Халік, О. А. Чаркіна, методист з історії Л. В. Задорожна, а також студенти-практиканти.

Загалом для проходження практики студентами IV курсу заявлено 7 закладів освіти, з-поміж яких групова форма (5) та 2 індивідуально за місцем роботи, а саме: Криворізька гімназія № 15  ім. М. Решетняка, Криворізький ліцей № 24, Криворізький ліцей № 35 «Імпульс», Криворізька гімназія № 126, Криворізький ліцей № 24, Комунальний заклад Малий груповий будинок «Фортеця добра» Петриківської селищної ради Дніпропетровської області.

До студентів звернулася керівник педагогічної практики по університету Л. С. Цоуфал, яка акцентувала на документації, потрібної для оформлення результатів практики. Усі матеріали своєї роботи студенти мають завантажити на сторінці практики в системі moodle до 6 березня, де їх матимуть змогу перевірити як груповий керівник, методист із фаху, так і методисти з психології, англійської мови, історії та психології. Для студентів-редакторів передбачено спеціальні завдання з редагування під керівництвом професора кафедри української мови Ж. В. Колоїз. Підсумкову оцінку студентові виставляє груповий керівник на основі балів, нарахованих за всі види робіт, передбачені програмою практики і відповідно до критеріїв оцінювання.

23.01.23 2

Любов Сергіївна зауважили, що студенти мають дотримуватися правил, які висуває адміністрація тієї чи тієї школи, поважати шкільні традиції. Студенти повинні проявити гнучкість і мобільність, бути на зв’язку з керівниками практики, особливо зважаючи на складні умови, у яких перебуває наша країна, за постійних відключень електропостачання, повітряних тривог.

Зі словами-настановами до студентів звернулися методисти О. О. Халік, Л. В. Задорожна, В. В. Устименко, А. М. Король. Вони окреслили основні завдання зі свого профілю, звернули увагу на оформлення звітів і матеріалів з практики, звернулися до проблемних моментів, які можуть виникнути під час виконання окремих завдань психолого-педагогічного спрямування.

23.01.23 3

23.01.23 4

До слова була запрошена й декан факультету української філології Л. М. Семененко, яка побажала студентам успіхів під час роботи з дітьми, щоб кожен зміг реалізувати свої знання у практичній діяльності, проявив себе якнайкраще.

"Нехай  буде мирно, переможно і світло!" - підсумувала Любов Миколаївна.

 Для студентів заочної форми навчання у період з 23 січня по 05 березня 2023 р. також проходитиме виробнича практика. Настановча конференція для заочників відбулася наприкінці осінньої заліково-екзаменаційної сесії 11.11.2022 р.

23.01.23 зв 1

23.01.23 зв 2

23.01.23зв 3

Бажаємо студентам успішної практики, наснаги, професійно-особистісного розвитку в роботі з учнями та вчителями.

21207
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31