Кафедра української мови
Факультет Української філології

Г127 1

Слова відомого педагога Василя Сухомлинського є надзвичайно актуальними для сучасної вітчизняної школи, не чужі вони й для викладачів Криворізького педагогічного.

02 березня 2018 року в межах профорієнтаційної роботи було організовано виїзну зустріч з учнями старших класів Криворізької гімназії 127, що знаходиться в найвіддаленішому куточку міста – Інгулецькому районі.

фото

Як відомо, головною метою профорієнтаційної роботи у Криворізькому державному педагогічному університеті є пропаганда університету як вищого навчального закладу Дніпропетровщини, який забезпечує підготовку конкурентоздатних фахівців широкого спектру спеціальностей, що користуються постійним попитом у регіоні та Україні відповідно до вимог ринку праці інформаційного суспільства.

Так, у перші дні весни організатор заходу Качайло К. А., к. філол. н., доцент кафедри української мови завітала до Інгулецької гімназії, аби поділилася з присутніми інформацією про переваги навчання у КДПУ.

Г127 7

 

Ксенія Анатоліївна повідомила присутнім про основні напрями та спеціальності, за якими проводиться навчання і детально розповіла про особливості навчання на факультеті української філології. Вона звернула увагу учнів на те, що студенти факультету мають змогу не лише здобути фах учителя-словесника, але й мати додаткові спеціальності, а саме: «Мова і література (англійська мова)», «Практична психологія», «Редагування освітніх видань».

Також Качайло К. А. розповіла про насичене й цікаве студентське життя на факультеті: традиційні щорічні студвесни, концерти, зустрічі з відомими мовознавцями, літературознавцями, письменниками сучасності й багато іншого – захопливого, корисного, повчального. 

У зв’язку з віддаленістю гімназії від центральної частини Кривого Рогу старшокласники не змогли взяти участь у моніторинговому тестуванні з української мови та літератури, яке відбулося у КДПУ в лютому. На засіданні кафедри було погоджено провести таке тестування у стінах гімназії, зорієнтувати учнів з особливостями питань ЗНО, психологічно налаштувати на подібні випробування в майбутньому. Загалом участь у пробному тестуванні взяли 20 учнів 11-х класів та 25 учнів 10-х класів.

фото 2Директор гімназії Воробйова Антоніна Анатоліївна і заступник директора з навчально-вихованої роботи Бущенко Вікторія Анатоліївна гостинно зустріли і всіляко допомагали К. А. Качайло у проведенні тестування.

Г127 10

Кафедра української мови щиро дякує адміністрації гімназії за сприяння у проведенні профорієнтаційної роботи та сподівається на подальшу співпрацю!

Більше фотографій у галереї

4190
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30