Кафедра української мови
Факультет Української філології

1ПП

Довго сам учись, якщо хочеш навчати інших.

У всіх науках і художествах плодом є правильна практика.

Г. С. Сковорода

16 березня студенти 4 курсу факультету української філології знову сіли за університетські парти після тривалої й насиченої педагогічної практики в загальноосвітніх школах, гімназіях і ліцеях.

Своїми враженнями вони поділилися з викладачами і студентами молодших курсів уже в навчальних аудиторіях на заняттях. Як зауважили студенти, оцінку своїм педагогічним діям зробити важко, однак розповісти про тижні «бойового хрещення» учительськими буднями можуть детально, з усіх сторін, а головне – з посмішкою і легкістю в серці.

2ППЗа словами Вікторії Ткаченко, студентки групи УМЛ-14, стіни Криворізької гімназії № 95 тепло та дружелюбно прийняли молодих учителів, надали змогу долучитися до професії словесника, показати ті знання, здобуті у процесі навчання, творчо підійти до проведення уроків різних типів, виховних і позакласних заходів. Особливо важливим є те, що робота з дітьми допомогла усвідомити відповідальність і багатогранність праці вчителя, а цього не можна навчитися в аудиторіях університету. Кожен міг проявити свою креативність, власне бачення сучасного й майбутнього навчального процесу. Педагогічна практика – це чудова нагода для студентів, учорашніх школярів, побувати на місці вчителя і зрозуміти його радість і тривоги.

Студенти-практиканти висловили щиру вдячність усім учителям, адміністрації навчальних закладів, організаторам практики і викладачам кафедри української мови за незабутні дні у школі, які додають студентському життю принципово нових, неповторних барв.

4300
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30