Кафедра української мови
Факультет Української філології

1 ВЛ 20.03.18

«Майстерність – це те, чого

можна досягти»

А. Макаренко

20 березня 2018 року доцент кафедри української мови, к. філол. н., Т. І. Вавринюк  провела відкрите заняття зі студентами першого курсу з теми «Характеристика лексики української мови за сферами функціонування».

Лейтмотивом заняття можна по праву вважати афоризм Ліни Костенко – «Лиш народи, явлені у Слові, достойно жити можуть на землі». Тетяна Іванівна як викладач з великим досвідом роботи, як вправний методист зуміла репрезентувати класичну лекцію з лексикології на високому рівні, ураховуючи всіх потреби й можливості першокурсників.

Варто відзначити, що протягом заняття було дотримано всіх принципів навчання: принципу свідомості й активності студентів; активізації пізнавальної діяльності; науковості; систематичності й послідовності; наочності; принципу емоційності навчання. Останній принцип, до речі, є настільки природнім у викладацькій роботі Тетяни Іванівни, що сприяє не тільки легшому засвоєнню знань студентами, а й створює на занятті доброзичливу, теплу атмосферу. А це вкотре доводить, що справжній педагогічній творчості немає меж!

Заняття відвідала декан факультету української філології Л. М. Семененко, а також викладачі кафедри української мови: З. П. Бакум, Л. А. Білоконенко, Т. М. Мішеніна, С. А. Бузько, В. А. Городецька, Н. М. Малюга, Н. М. Шарманова, Н. А. Березовська-Савчук, Г. Г. Демиденко, Л. С. Цоуфал.

2 ВЛ 20.03.18

Обговорюючи відкриту лекцію, колеги звернули увагу на головне: Тетяна Іванівна – професіонал свої справи, прекрасний науковець, вона використовує індивідуальний підхід до кожного студента, проводить систематичну й послідовну роботу з вивчення дисциплін кафедри української мови з майбутніми філологами.

4ВЛ 20.03.18

Відвідування відкритих занять сприяє перенесенню кращих методів роботи одного педагога у практику діяльності інших, надихає кожного викладача на пошук нових методів навчання, спонукає до самовдосконалення. Усім відомо, що без відкритих занять неможливо поширювати й упроваджувати передовий педагогічний досвід. На підтвердження цих думок згадаймо вислів відомого вченого й педагога Миколи Пирогова: «Як же можна це довести інакше, як не запросивши товаришів на свій урок і не переконавши на власному досвіді».

4326
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30