Кафедра української мови
Факультет Української філології

Львів диплом 4

Наукові перспективи філологічної царини можна по праву окреслити словами Великого Каменяра. І вибір цих символічних слів не випадковий, адже саме  у Львівському національному університеті імені Івана Франка нещодавно зібралися молоді науковці з різних куточків України.

 19-20 квітня 2018 року у Львові відбулася наукова конференція ІІ туру всеукраїнського конкурсу студентських досліджень із соціолінгвістики. Наш університет на цьому конкурсі представляла магістрантка факультету української філології Ірина Масляєва.

Львів 1

Вона взяла участь у роботі секції «Мова і культура», де виголосила доповідь «Феномен глютонії». Ірина презентувала результати власних  наукових розвідок  з  глютонічного дискурсу, які отримала в результаті опрацювання української жіночої прози, а це твори відомих і затребуваних нині письменниць – М. Матіос, Н. Гербіш та інших.

Львів 2Львів 3

У результаті виконаної роботи – власне виваженої наукової праці та її прилюдного захисту – студентка Криворізького педагогічного отримала диплом за зайняте ІІІ місце. За словами Ірини, це було важке випробування, яке довело, що немає легких шляхів у науку, але вона все подужала завдяки підтримці й порадам наукового керівника, професора Жанни Василівни Колоїз.Львів подяка 5

Кафедра української мови щиро вітає Ірину Масляєву з  успішним виступом і призовим місцем. Так тримати й не зупинятися на досягнутому!

Подібні наукові здобутки зайвий раз свідчать, що, мабуть, до наукової творчості можна застосувати ті ж вимоги, які Іван Франко висував до творчості художньої:

Слова – полова, Але огонь в одежі слова – 

Безсмертна, чудотворна фея, 

Правдива іскра Прометея...

4736
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31