Кафедра української мови
Факультет Української філології

0ост

Народ шукає в геніях себе

Ліна Костенко

25 квітня 2018 року на факультеті української філології відбувся круглий стіл «Відомі українці у світі». Захід підготували доценти кафедри української мови С. А. Бузько, В. А. Городецька, Н. М. Малюга спільно зі студентами-магістрами та іноземними студентами з Туркменістану, які навчаються у Криворізькому педагогічному університеті на 1, 2 і 3 курсах.

На початку зібрання Вероніка Анатоліївна привітала усіх присутніх, особливо звернулася до студентів-іноземців, адже їхнє сприйняття України і українців формується щодня і щогодини, тому, очевидно, що університетська громада має досить ретельно й виважено спілкуватися з іноземними громадянами. На сьогодні надзвичайно важливо створювати навколо себе позитивне інформаційне поле задля позитивного сприйняття українців у світі.

0турс

Зі словами-привітаннями звернулася до студентів завідувач кафедри української мови Ж. В. Колоїз, професор кафедри української та світової літератур С. І. Ковпік, начальник відділу міжнародного співробітництва В. О. Турський. До заходу туркменські громадяни підготували виступи – декламували вірші українською мовою. Це були поезії знаних українських митців слова: Л. Українки, Т. Шевченка, Б. Олійника, М.Вінграновського, Л. Костенко та ін.  Виступи студентів були відзначені дипломами учасників круглого столу.

0грам

Магістри факультету української філології створили відео-презентації, які продемонстрували всім присутнім, коментуючи кожен кадр – відомі в усьому світі українці мають бути знаними в Україні. Інформація була погрупована за галузями: живопис, спорт, музика, наука, література та кіно.

0маг

Видатні постаті української історії та сьогодення жваво обговорювалися за круглим столом, викликали щире зацікавлення в іноземних студентів, особливо коли йшлося про тих персоналій, які їм були відомі давно, ще до приїзду в Україну. Це насамперед брати Клички, А.Шевченко, В. Вірастюк та ін.

0обговор

Очевидно, що подібні заходи є значущими для роботи викладачів зі студентами-іноземцями, вони посилюють мовну і культурну складову навчальної діяльності, допомагають швидшій, якіснішій адаптації іноземних громадян у нашій країні, міжкультурній комунікації. 

4767
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31