Кафедра української мови
Факультет Української філології

педпрактика 04.02.2019 2

Сьогодні, 4 лютого, розпочався ІІ семестр 2018–2019 навчального року для студентів факультету української філології. Ось уже й позаду бурхливо-емоційний період екзаменаційної сесії та довгоочікуваних зимових канікул, коли кожний намагався оминути гострі кути й по-своєму пнувся задля доведення рівня знань і досягнення шляхетної мети. Хтось із захватом про освітні успіхи і хвилювання нині згадує цю пору, а в когось ще довго зашпори будуть відходити як нагадування про своє ж таки недбальство чи то переоцінку власних можливостей. Особливим випробовуванням – так завжди було і буде – заліково-екзаменаційний період став для першокурсників, які мали змогу усвідомити, що наполегливе навчання протягом семестру – це основна запорука успіху на іспитах. Головна ж «університетська наука» за підсумками першої сесії: не місце у філологічній когорті тим, хто звик байдики бити в житті чи то працювати, як засвідчує народна мудрість, п’яте через десяте.

педпрактика 04.02.2019 3

Відтак студенти денної форми навчання – здобувачі першого (бакалаврського) і другого (магістерського) освітніх рівнів – успішно приступили до лекційних занять, а допомагатимуть їм у цьому високодосвідчені професіонали, справжні майстри філологічної та лінгводидактичної царин, які на всіх етапах навчальної діяльності студентів надають якісний науково-методичний і дидактичний супровід аудиторних навчальних занять, контролюють самостійну роботу і практичну підготовку майбутніх філологів.

педпрактика 04.02.2019 5

Задля повноцінного забезпечення освітнього процесу й організації інтерактивної взаємодії між викладачами та студентами та формування загальних і фахових компетенцій у майбутніх словесників використовується весь матеріально-технічний потенціал навчальних аудиторій і лабораторій, основним спрямуванням яких є створення передумов для організації індивідуального та диференційованого навчання, реалізації практично-дійової і творчої складової змісту вищої філологічної освіти, забезпечення профільного й поглибленого вивчення фахових дисциплін.

педпрактика 04.02.2019

Особлива місія з початком ІІ семестру покладена на бакалаврів ІV курсу: протягом лютого – березня студенти виходять на педагогічну практику в заклади освіти м. Кривого Рогу. Виробнича практика є найефективнішою формою професійного становлення студентів. За своїми метою, завданнями, змістом і формами проведення вона спрямована на процес формування системи умінь і навичок вчителя, удосконалюючи професійну освіту словесників, та покликана підготувати майбутнього філолога до самостійної роботи в умовах сучасної української школи. Індивідуальний стиль педагогічної діяльності допомагатимуть формувати досвідчені методисти за фахом – викладачі кафедри української мови.

педпрактика 04.02.2019 4

Тож нині для кожного з учасників освітнього процесу виявляється прекрасна нагода спроектувати власну діяльність на весь семестр і розставити правильні акценти, що і стане передумовою подальшого професійного успіху.

6791
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30