Кафедра української мови
Факультет Української філології

У рамках профорієнтаційної роботи викладачі кафедри української мови на чолі із завідувачем Колоїз Ж. В., а також за участі куратора – доцента Качайло К. А., адміністрації Криворізької гімназії № 127 15 лютого 2019 року провели виїзне тренувальне тестування з української мови та літератури.

інгулець тим 3

У тестуванні взяли участь понад 150 учнів 9-11 класів. Перед виконанням тестових завдань майбутнім абітурієнтам докладно пояснили, як правильно вносити відповіді до бланку. Викладачі закликали до систематичної й наполегливої праці задля досягнення належного результату ЗНО. Зовнішнє незалежне тестування з української мови та літератури є тими скрижалями, що визначають естетику рідного слова й письменства (litterarum), міру їх відчуття, розуміння ріднизни як невід'ємної риси свого буття й обшир його розвою в сучасному полілінгвальному світі.

інгулець тим 1

Проведення виїзних тренувальних тестувань стало традицією, яка засвідчує безперервний діалог загальноосвітньої і вищої педагогічної школи.

У цьому закладі профорієнтаційна робота здійснюється також на рівні науково-дослідницької діяльності учнів, які презентують розвідки, що маніфестують неповторний естетичний ресурс літератури рідного краю (Григорія Гусейнова, Любові Баранової, Любові Голоти, Сергія Дараги, Івана Кошицького, Олександри Омельченко, Леоніда Савоніна, Василя Скрипки, Олексія Старикова, Володимира Стецюка й інших) на щорічному Краєзнавчому форумі.

Вивчення літературного краєзнавства уможливить збагачення досліджень новими фактами, матеріалами з життя і творчості літераторів регіону, оскільки учні проживають і працюють у місцевості, пов’язаній з іменами митців.

   

6956
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша