img013

27 квітня 2023 року, у Міжнародний день дизайну, на базі корпусу художньо-графічного відділення факультету мистецтв КДПУ відбувся комплекс заходів, присвячених пам’яті видатного вченого-педагога й діяча культури, доктора педагогічних наук Володимира Володимировича Томашевського.

img013

Заходи розпочалися пленарним засіданням Всеукраїнської науково-практичної конференції «Актуальні проблеми формування естетичної культури учнівської та студентської молоді в закладах освіти України», присвяченої пам’яті відомого вченого-педагога і діяча культури, доктора педагогічних наук Володимира Томашевського, яке відбулося онлайн. До заходу долучилися представники ректорату, викладачі факультету мистецтв і науковці з інших університетів.

img013

Учасникам конференції презентували біобібліографічний покажчик «Володимир Володимирович Томашевський – український митець, науковець, педагог (на пошану пам’яті доктора педагогічних наук, доцента, декана факультету мистецтв (2004–2010), завідувача кафедри декоративно-прикладного мистецтва та дизайну (2016–2021) Криворізького державного педагогічного університету)», з яким можна ознайомитися на сторінці бібліотеки та в репозитарії КДПУ.

img013

У виставковій залі художньо-графічного відділення факультету мистецтв чимало колег, вихованців, друзів Володимира Томашевського зібралися на відкритті експозиції творчих робіт видатного діяча культури. До них приєдналися випускники спеціальності 022 Дизайн, викладачі й учні мистецьких шкіл міста, представники первинної профспілкової організації КДПУ та громадськості.

img013

До присутніх звернулися ректор КДПУ, проф. Я. В. Шрамко, в. о. декана факультету мистецтв, доц. Л. Ф. Ейвас, в. о. завідувача кафедри декоративно-прикладного мистецтва та дизайну, канд. пед. наук А. П. Хомякова, в. о. голови первинної профспілкової організації, доц. Н. А. Хараджян, дружина митця Олена Томашевська. Чимало колег і друзів пана Володимира поділилися теплими спогадами про спілкування та роботу з талановитим художником і педагогом.

img013

Під час оприлюднення результатів і нагородження учасників VІ Відкритого Регіонального конкурсу творчих дизайн-проєктів «АРТ-Погляд – 2023» пам’яті Володимира Томашевського переможці в різних номінаціях отримали грамоти від університету й подарунки від первинної профспілкової організації КДПУ.

img013

На відкритті аудиторії пам’яті В. Томашевського випускник спеціальності 022 Дизайн, викладач кафедри декоративно-прикладного мистецтва та дизайну О. О. Мусієнко розповів про досвід роботи зі своїм наставником, підкреслив його високі професійні та людські якості. Оформлення внутрішнього простору цієї аудиторії, в якій Володимир Томашевський викладав і проводив практичні заняття для майбутніх дизайнерів, виконав головний художник університету А. В. Школяр.

img013

У новій аудиторії провели офлайн-презентацію біобібліографічного покажчика, присвяченого життєвому шляху, творчості, науково-педагогічній роботі Володимира Володимировича.

Під час пам’ятних заходів пролунало чимало вдячних слів, схвильованих спогадів і роздумів про творчий та академічний спадок Володимира Томашевського.

Дякуємо всім, хто долучився до вшанування пам’яті видатного митця, педагога, діяча науки й культури!

Більше фото в галереї

22185
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31