8 жовтня 2017 року Криворізький педагогічний долучився до національного профорієнтаційного проекту «Місто професій». Цей інтерактивний дитячий захід  надає можливість в ігровій формі спробувати себе у різних професіях, більше дізнатися про родзинки кожного фаху, а можливо, і визначитися з майбутнім кар’єрним шляхом.

З 12 до 15 години у парку Героїв представники кафедр хімії та методики її навчання, педагогіки та методики технологічної освіти, математики та методики її навчання, фізики та методики її навчання, інформатики та прикладної математики взяли активну участь у цьому проекті.

ХІМІЯ 

Викладачі кафедри хімії та методики її навчання Т. В. Селіванова і П. П. Нечипуренко, студент IV курсу спеціальності "Хімія" Ростислав Долгіх, студентки ІІ курсу спеціальності "Хімія" Діана Карнішина та Яна Козачок до останнього утримували увагу відвідувачів «Міста професій». Протягом  трьох з половиною годин наші фахівці надавали можливість учасникам заходу – малечі від 4 до 17 років – відчути себе на декілька хвилин хіміком, дослідником, експериментатором. І діти, і батьки дізнались багато нового про складну будову світу, що нас оточує, отримали заряд позитивних емоцій. Містяни належно оцінили знання та методичну підготовку фахівців нашого університету –  з командою хіміків Криворізького педагогічного не хотіли розлучатися навіть після офіційного завершення заходу.

 

 

 

МАТЕМАТИКА

Доцент кафедри математики та методики її навчання Тетяна Григорівна Крамаренко та студенти спеціальності 014.04 Середня освіта (Математика) на вищому рівні організували «робоче місце» математика/вчителя математики: оформлення, атрибути професії та цікаві конкурси користувалися заслуженою популярністю на святі фахової майстерності. Гості математиків Криворізького педагогічного вчились вимірювати відстані і висоту об’єктів, брали участь у «Математичному антиказіно», поринали у світ багатогранників і симетрії, дізнавались про прийоми швидкого обчислення без калькуляторів, виконували ребуси, логічні загадки з сірниками і паличками та інші цікаві і корисні завдання. Математики і майбутні вчителі математики та інформатики продемонстрували,  що вміти застосовувати математику надзвичайно цікаво, корисно і перспективно, та переконливо довели: ані без шкільних вчителів, ані без знання точних наук у вік технологій обійтися не можна; тож професія учителя математики буде затребуваною завжди.

 

ФІЗИКА

Кафедра фізики та методики її навчання долучилася до «Міста професій» з демонстрацією особливостей праці фізиків та астрономів. Велику зацікавленість у гостей заходу викликала робота астрономів; більшість дітей знали назви планет, могли за допомогою сонячного годинника визначити час, швидко знаходили сузір'я; а біля телескопу вишикувалася трьохгодинна черга – усі бажали зазирнути до таємничого інструменту дослідників далеких зірок. Неабиякий інтерес гостей викликали і досліди з фізики – кут, під яким треба кинути кульку, щоб вона полетіла далі, запам'ятався усім учасникам захоплюючого експерименту. Час за астрономічними розвідками та фізичними дослідами промайнув непомітно, і навіть невеликий дощик не завадив гарному настрою наукового десанту Криворізького педагогічного – доценту кафедри С. Л. Мальченко та студентам Дар'ї Чесноковій, Аліні Івановій, Артему Бакаю, Михайлу Дзюричу, Владиславу Бондаренку (гр. ФІ-14), Олександру Лагоді й Роману Шумакову (гр. ФІМ-13).

 

 

 

 

 

 

 

 

ТЕХНОЛОГІЧНА ОСВІТА

Кафедра педагогіки та методики технологічної освіти також приєдналася до дружньої команди фахівців Криворізького педагогічного з презентацією надзвичайно цікавої і популярної професії – модельєра одягу, а також незвичайного і захоплюючого фаху лялькаря.

Лялькарка, член спілки народних майстрів України Марина Дьяченко познайомила дітей з тонкощами своєї професії. Студентки, що навчаються за напрямом "Технологічна освіта" та отримують спеціалізацію "Конструювання і моделювання одягу" представили професію модельєра одягу. Тонкощі роботи майстрів легкої промисловості викликали неабиякий ажіотаж у гостей свята.

Під проводом завідувачки кафедри, д.п.н. Лариси Олексіївни Савченко до заходу ретельно і творчо підготувалися студентки четвертого курсу факультету дошкільної і технологічної освіти Ліза Заводовська, Аня Братчик, Юля Медведчук, які запропонували малечі взяти участь у створенні ескізу власного оригінального образу. На мить відчувши себе справжніми кутюр’є, гості заходу з цікавістю дізнавалися про таємниці модельєрського ремесла.

Величезна кількість талановитих і захоплених дітлахів спробувала створити свої ескізи одягу. Всі аркуші було використано, а олівці – сточено; зате кожен, задоволений, поніс додому своє творіння, та ще й отримав підготовану організаторами винагороду за працю. А ще більше натхнення отримали наші студентки, майбутні модельєри і вчителі, побачивши іскру в очах малюків.

 

ІНФОРМАТИКА

Кафедра інформатики та прикладної математики під керівництвом Наталії Анатоліївни Хараджян представила на виставці «Місто професій» робота, який може «виконувати бажання». «Наша кафедра вперше приймала участь у заходах такого формату. Можливо, щось спершу було сирувате, але ми швидко зорієнтувались, і за скупченням відвідувачів можна зробити висновок, що наші старання та зусилля не були марними. Видно, що наші розробки зацікавили публіку. Найвищою подякою за свою роботу вважаю захват у очах дітей», – так Наталя Анатоліївна прокоментувала участь у виставці «Місто професій». Можна додати, що не менший захват спостерігався й у батьків дітей та інших дорослих. На подив публіки, робот не просто рухався, а здавалося, що він «розумів» команди. «Звісно ж, щоб робот виконував бажання, необхідно запрограмувати це бажання, цю дію. Для цього використовується візуальне середовище програмування. У робота є різноманітні датчики, з яких він отримує повідомлення. Навчаючи робота, діти вчаться програмуванню».
Студенти спеціальності «Інформатика» Альбіна Хомінятич та Олександр Голуб (керівник – Павло Володимирович Мерзликін) запросили усіх бажаючих до віртуальної захопливої морської подорожі «Круїз», що була реалізована як текстовий квест.

Підготовлено за матеріалами кафедри хімії та методики її навчання природничого факультету, кафедри педагогіки та методики технологічної освіти факультету дошкільної і технологічної освіти, кафедри математики та методики її навчаннякафедри фізики і методики її навчання, кафедри інформатики та прикладної математики фізико-математичного факультету.


 

2663
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31