eWords1

24 жовтня 2017 року в актовій залі гуманітарного корпусу відбулась презентація системи eWords – методичної інновації, що дозволяє легко запам’ятовувати нові слова англійською мовою. Автор системи Пончі Ні Сан особисто презентував eWords студентам і викладачам факультету іноземних мов Криворізького педагогічного.

Інтуїтивний принцип, покладений до основи системи eWords, використовує асоціації між мовами, забезпечуючи швидке та ефективне навчання. До того ж eWords – єдині онлайн-курси, розроблені спеціально для українців.

Доцент кафедри англійської мови з методикою викладання, к. ф. н. М. В. Цегельська представила гостя і розповіла про унікальність створеної ним системи, яка дозволяє кожному спробувати новий, незвичний спосіб вивчення мови. Відтак надала слово пану Пончі.

Автор поділився з присутніми власним баченням мети і мотивації вивчення іноземних мов; наголосив, що не варто хвилюватися щодо помилок і орфоепічних тонкощів, довів, що складні питання лінгвістики іноді можуть відволікати мовця, перешкоджаючи здобуттю навичок ефективного спілкування. Натомість необхідно визначитися з власними пріоритетами опанування англійської, і обрати оптимальну методику відповідно до них. Важливим фактором ефективного навчання є й отримання задоволення від процесу здобуття нових знань.

Система eWords побудована на усвідомленні зв’язків між мовами і створенні нових асоціацій; використання інтернаціоналізмів також може стати в неабиякій нагоді користувачам запропонованої методики. Пан Пончі підкреслив важливість неформального спілкування під час вивчення іноземної мови: невимушена взаємодія між учасниками спеціалізованих мовних клубів може стати більш ефективним способом навчання, ніж складні методичні системи. Відтак автор eWords продемонстрував низку прикладів лексичних зв’язків між мовами, порадив, як створювати власні асоціації, що запам’ятовуються.

Зустріч завершилася спілкуванням з аудиторією, під час якого присутні обмінялись думками щодо необхідності додавання до сайту системи функціоналу для опанування граматичних конструкцій, доцільності використання eWords під час навчання дітей, поділились роздумами щодо вдосконалення процесу вивчення нових лексичних одиниць, розповіли про улюблені методики навчання, їх переваги і недоліки.

eWords2


 

2822
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок