academic integrity 1

Криворізький педагогічний долучився до дворічного проєкту «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти» (AcademicIQ), який стартував в Україні 1 вересня 2020 року. Він упроваджується Американськими Радами з міжнародної освіти за сприяння Посольства США в Україні, Міністерства освіти і науки України, Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

academic integrity 2

Проєкт AcademicIQ спрямований на підтримку українських університетів задля розвитку внутрішньої системи забезпечення академічної доброчесності та якості освіти. Зокрема, йдеться про допомогу в створенні ефективної моделі моніторингу якості освіти, виявлення ключових проблем і причин порушень принципів академічної доброчесності учасниками освітнього процесу, надання експертних рекомендацій із вдосконалення якості освіти.

academic integrity 3

Прийом заявок від закладів вищої освіти України на участь у цьому проєкті тривав до початку листопада. Усього було подано 157 заявок, з-поміж яких організатори відібрали 60 університетів. Криворізький державний педагогічний університет, отримавши високі конкурсні бали, став фіналістом відбіркового етапу та учасником проєкту. До команди КДПУ увійшли перший проректор університету, канд. філол. наук, доц. О. А. Остроушко; завідувач навчально-методичного відділу, канд. пед. наук, доц. О. В. Бондаренко; старший викладач кафедри педагогіки, канд. пед. наук, доц. І. Є. Макаренко. Проєкт триватиме до 31 липня 2022 року.

academic integrity 4

Результатом співпраці українських і міжнародних експертів стане розвиток освітянського середовища задля відповідного запровадження норм академічної доброчесності й посилення спроможностей освітньої системи України на засадах і принципах академічної доброчесності та якості.

academic integrity 5

І. Є. Макаренко розповіла: «23 листопада розпочався перший етап активної роботи учасників проєкту – тижневий тренінг «Академічна доброчесність у системі внутрішнього забезпечення якості освіти в університетах», який відбувається в онлайн-режимі. З вітальним словом до учасників проєкту урочисто звернулися Скотт Вітмор – заступник аташе з питань культури Посольства США в Україні; Енн Доморад – старша виконавча директорка Американських Рад з міжнародної світи; Ярема Бачинський – директор в Україні Американських Рад з міжнародної освіти; Яна Чапайло – координаторка проєкту «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти»».

academic integrity 6

До тренінгу також долучилися представники Міжнародного центру з академічної доброчесності: Девід Реттингер – Університет Мері Вашингтон, США; Тріша Бертрам Галлант – Каліфорнійський університет у Сан-Дієго, США; Аманда МакКензі – Університет Ватерлоо, Канада. Основна тематика виступів – якість освіти з міжнародної перспективи, міжнародні практики й інституційне самооцінювання.

Бажаємо учасникам проєкту отримати корисні знання та цінний досвід
щодо реалізації принципів академічної доброчесності
в системі внутрішнього забезпечення якості університетської освіти!
13347
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31