1

У Криворізькому педагогічному приділяють велику увагу налагодженню та розвитку міжнародних зв’язків задля плідної співпраці з іноземними колегами. Нещодавно було узгоджено приєднання нашого ЗВО до спільноти підписантів Великої Хартії Університетів – Magna Charta Universitatum.

Базові цінності Альма-матер – Істина, Творчість і Свобода – засвідчують прагнення нашого закладу вищої освіти до найвищих академічних стандартів. Ці принципи є суголосними зі світобаченням кращих університетських громад дев’яноста чотирьох країн, які підписали Magna Charta Universitatum – Велику Хартію Університетів – документ, що закріплює основні цінності, права та обов'язки університету як ключового інституту суспільства, діяльність якого присвячена визначенню та поширенню найважливіших принципів і знань, наданню суспільству інтелектуальних орієнтирів. Ініціатором створення хартії є Болонський університет – найстаріший європейський заклад вищої освіти.

2

«Криворізький педагогічний підпише Велику хартію університетів уже в жовтні поточного року. Нам було надано всі три необхідні рекомендації – від Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, від польських і від угорських колег, і 5 липня Керуюча рада Magna Charta Observatory прийняла рішення про приєднання Криворізького державного педагогічного університету до Великої Хартії Університетів, про що ми отримали офіційного листа від Президента Керуючої ради, професора Патріка Діна», – розповів ректор КДПУ, проф. Я. В. Шрамко. Очільник нашого університету восени вирушить до м. Лодзь (Польща), де візьме участь в урочистій церемонії підписання цього важливого документу, який зробить Криворізький педагогічний частиною великої родини провідних ЗВО світу.

3

Визначені хартією фундаментальні принципи, якими мають керуватись університети задля забезпечення якості освіти та впровадження інновацій, є основою сучасної стратегії розвитку КДПУ. Підписання Великої хартії університетів стане важливим етапом процесу інтеграції Криворізького педагогічного до світової академічної спільноти, надасть нові можливості для здобувачів вищої освіти й науково-педагогічних працівників, засвідчить європейський вектор, послідовність і перспективність розвитку нашого університету.

22808
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31