img6

Криворізький державний педагогічний університет приділяє велику увагу міжнародній співпраці з провідними закладами вищої освіти Європи. Здобувачі вищої освіти та викладачі нашої Альма-матер беруть активну участь у стажуванні, навчанні, науково-практичних заходах.

Еразмус+ – це Програма Європейського Союзу, яка через підтримку навчання впродовж життя працює задля освітнього, професійного та особистісного розвитку громадян Європейського Союзу та поза його межами у сферах освіти, професійної підготовки, молоді і спорту. Програма Еразмус+ підтримує навчальну мобільність, проєкти і партнерства співпраці організацій, розвиток політики та співробітництва. У межах Програми відкривається безліч можливостей для всіх груп населення та різних типів організацій, організовуються різноманітні конкурси, пропонується участь у проєктах.

img9

У 2023 році 20 проєктів, у яких брали участь 58 університетів та інших організацій з України, були відібрані на фінансування за Програмою Європейського Союзу Еразмус+, а саме за напрямом СВНЕ – Розвиток потенціалу вищої освіти. Проєктна команда Криворізького державного педагогічного університету стала партнером в реалізації проєкту «Boosting University Psychological Resilience and Wellbeing in (Post-) War Ukrainian Nation» («Посилення психологічної стійкості і благополуччя університетів у (після-) воєнній Україні»).

Проєкт BURN спрямований на проєктну мету «Урядування, мир, безпека та людський розвиток» і задачі посилення спроможності українських ЗВО щодо інтеграції та надання консультацій у кризових ситуаціях та травмочутливої підтримки в гострих кризових ситуаціях переміщеним особам, студентам університетів, освітянам, та громадам, які постраждали від війни. Цінність проєкту полягає у підвищенні обізнаності про важливість роботи з психологічної стійкості в закладах вищої освіти, наданні психологічної допомоги, зокрема у внутрішньо переміщених університетах.

img10

Проректор з наукової роботи Віта Гаманюк розповіла прес-центру: «У нас є тривалий досвід співпраці у межах Erasmus+ за програмою академічної мобільності КА1 з чотирма європейськими університетами: з Університетом Гранади (Королівство Іспанія), Університетом Пардубіце (Республіка Чехія), Університетом Грайфсвальда (ФРН) та Університетом Гданська (Республіка Польща). Щороку наші здобувачі навчаються за програмами мобільності на умовах семестрового навчання (для бакалаврів і магістрів) та отримують можливість пройти наукове стажування упродовж трьох місяців (здобувачі третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти). Крім того, до участі у програмі залучаються і науковці, які беруть участь у програмах обміну. 

Участь у Конкурсі проєктів за програмою Erasmus+ КА2 не є для нас чимось новим, адже ми вже подавали заявки у попередні роки, а от перемога і отримання фінансування – це є дійсно новий досвід, який ми обов’язково використаємо у подальшій практиці.

Приємно, що ініціатива податися на Конкурс цього року надходила безпосередньо від науково-педагогічних працівників. Ми подавали декілька заявок, а от переможною стала та, над якою натхненно працювала доцент кафедри практичної психології психолого-педагогічного факультету Бондар Катерина Миколаївна».

Проєкт «BURN» передбачає реалізацію широкого спектра заходів, таких як: розробка освітніх курсів для бакалаврату, магістратури, тренінги, вебінари, а також обмін досвідом між висококваліфікованими фахівцями. Загальний бюджет проєкту для Криворізького державного педагогічного університету становить понад 48 000 євро.

Ми щиро пишаємося й дякуємо Катерині Миколаївні, яка підготувала суспільно-важливий проєкт!
Бажаємо невичерпного натхнення та успішної реалізації задуму!
22948
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31