img7

3-4 жовтня 2023 року за підтримки посольств України та Швеції і профільних міністерств відбувся дводенний онлайн-семінар з презентації шведсько-українських проєктів у галузі освіти та науки. До учасників цієї події приєдналися й представники Криворізького педагогічного.

img8

Формат заходу передбачав активний нетворкінг з обміном ідеями та контактами між освітянами та науковцями двох країн. КДПУ представляли доктор філологічних наук, професор кафедри перекладу та слов’янської філології М. В. Варданян, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови Н. М. Шарманова й кандидат психологічних наук, доцент кафедри практичної психології К. М. Бондар, фахівці відділу міжнародних зв’язків.

img18

Спікери говорили про історію взаємовідносин між Швецією та Україною, життя нашої країни в умовах повномасштабної війни та плани повоєнного відновлення у співпраці зі шведськими партнерами; висвітлювали актуальні питання вищої освіти двох держав, поточні та перспективні напрямки міжнародної наукової комунікації, можливості академічної мобільності в межах програми Erasmus+.

img19

«Шведсько-український семінар Erasmus+ тривав два дні та охопив понад 500 учасників як з України, так і Швеції. У ньому взяли участь представники державних органів влади обох країн, міжнародні відділи українських університетів, шведські грантові інституції, а також індивідуальні дослідники. Тому презентації семінару не лише ознайомили з грантовими можливостями для університетів, а й давали практичні поради щодо підготовки проєктів індивідуальними дослідниками – як для початківців, так і досвідчених науковців. Мені приємно відзначити високий рівень підготовки наших науковців, а також наскільки потужною є підтримка Швеції українських досліджень. Як стверджували шведські представники, така грантова підтримка буде розширюватися. Тому, звісно, попит та зацікавленість до українських досліджень у всіх сферах буде лише зростати», – підкреслила М. В. Варданян.

img26

Представники академічних громад країн-учасниць брали активну участь у групових та панельних дискусіях, долучалися до сесій запитань і відповідей. Другий день семінару було присвячено воркшопам з питань грантових пропозицій для університетів та індивідуальних дослідників. Учасники цих онлайн-зустрічей дізналися про тонкощі оформлення заявок та ефективної взаємодії з грантодавцями на різних рівнях.

23437
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31