apa1

У КДПУ приділяють велику увагу розвитку міжнародного співробітництва, налагодженню нових контактів та обміну досвідом із закордонними колегами. Кафедра практичної психології активно долучається до міжнародної наукової комунікації нашої Альма-матер.

Нещодавно працівниці кафедри стали науковими стипендіатками-стажерками Американської психологічної асоціації (АПА), Дивізіону 39 «Товариство психоаналізу та психоаналітичної психології». Завідувач кафедри практичної психології, професор, доктор психологічних наук З. М. Мірошник та доцент кафедри практичної психології, доцент, кандидат психологічних наук М. С. Великодна за результатами конкурсного відбору були обрані для реалізації власних дослідних проєктів під супроводом американських менторів.

apa2

Зоя Михайлівна працює над перейманням американського досвіду наукового керівництва аспірантами-психологами під менторством Dr. Александра Лупіса – лідера АПА, який є співголовою комітету міжнародних зв’язків Дивізіону 39 й всіляко сприяє українським фахівцям. Мар‘яна Сергіївна працює над текстом розділу для монографії Routledge, присвяченим психоаналітичній практиці під час війни. Її менторкою є Dr. Джейн Хасінґер – досвідчений психоаналітик, яка присвятила свою кар’єру роботі з підтримки прав жінок у різних країнах.

apa3

Упродовж року стипендіати АПА можуть безкоштовно користуватися електронною бібліотекою, а також відвідувати практично й науково орієнтовані заходи американських колег.

01

Як ми повідомляли раніше, кандидат психологічних наук, доцент кафедри практичної психології К. М. Бондар протягом року, починаючи з минулого квітня, працювала запрошеним професором у лабораторії психології навчання на факультеті психології Вільного університету Берліна в межах міжнародного стажування на запрошення професора Мартина Шмідт-Дафі. У поточному році заявка Катерини Миколаївни стала переможною на Конкурсі проєктів за програмою Erasmus+ КА2. Підготовлений її командою проєкт спрямований на поширення передового досвіду у наданні психологічної підтримки університетським спільнотам, що зазнали наслідків війни. У ньому беруть участь партнери з країн ЄС – Естонії, Німеччини, Латвії, а також п'ять провідних українських університетів.

23703
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31