1

Криворізький педагогічний традиційно посідає високі місця в загальнодержавних рейтингах наукових та освітніх установ. Нещодавно було опубліковано результати Ukrainian National H-index Ranking – консолідованого рейтингу наукової продуктивності за показниками індексу Гірша у Scopus, Web of Science та Google Scholar, у якому КДПУ зайняв місце серед установ, що мають високий науковий потенціал.

2

National H-index Ranking порівнює наукові установи всередині певної країни, орієнтуючись на національний контекст наукових досліджень. Творці нового рейтингу переконані: Ukrainian National H-index Ranking допомагатиме визначати напрямки наукових досліджень та підвищувати їхню якість, стане інструментом для ухвалення обґрунтованих рішень щодо інвестицій в українську науку, надаватиме організаціям та дослідникам в Україні можливість залучати увагу світової спільноти до своїх наукових результатів.

3

До Ukrainian National H-index Ranking входять не лише університети, але й усі установи, які проводять дослідження: наукові організації, бізнес-ініціативи тощо – усього 434 позиції. Показники цього рейтингу визначають, враховуючи індекс Гірша організацій та науковців у Scopus, Web of Science та Google Scholar (останній H-index становить 0,5 індексу Гірша через особливості цієї наукометричної платформи).

4

Перші п’ятдесят місць рейтингу посіли українські дослідницькі установи, які становлять 10% найкращих за показниками продуктивності на основі індексу Гірша. Наступна сотня – це 30% впливових та рейтингових наукових організацій нашої держави, зокрема й Криворізький педагогічний, який посів сто п’яту сходинку Ukrainian National H-index Ranking. Решта учасників рейтингу є новими або невеликими науковими установами, тож поки не мають високих показників індексу Гірша. Варто зазначити, що КДПУ знаходиться на третій позиції серед педагогічних університетів країни та є другим із кращих ЗВО Дніпропетровської області.

Вітаємо наукову спільноту КДПУ з новим гарним результатом!

22825
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок