1

16 квітня 2024 року у Криворізькому педагогічному з дотриманням усіх безпекових умов відбувся тренінг-інтенсив з подолання освітніх втрат, який провела консультант КЗ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Криворізької міської ради Л. В. Микитишина.

2

Криворізький педагогічний тісно співпрацює з департаментом освіти і науки КМР, Центром професійного розвитку педагогічних працівників у різних напрямках. Одним із них є взаємний обмін досвідом задля розв’язання актуальних проблем освіти. Консультант Центру, сертифікований тренер проєкту з подолання освітніх втрат, який реалізується в Україні за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та за кошти Глобального партнерства заради освіти (GPE), Любов Микитишина провела методичний дайджест з елементами тренінгу «Підготовка вчителів до роботи з надолуження освітніх втрат».

3

На захід було запрошено науково-педагогічних працівників – викладачів-методистів різних спеціальностей для подальшого використання набутих знань у практиці викладання. На тренінгу було розглянуто методики подолання освітніх втрат, аспекти, у яких проявляються ці втрати, окреслено шляхи їх надолуження. Спікерка розповіла про алгоритми з подолання освітніх втрат, висвітлила ефективні механізми їх виконання та підкреслила: «Освітні втрати можуть бути навчальними, фізичними, психологічними, виховними; найсерйознішою з них є сповільнення загального розвитку. Тому початкова школа потребує найбільшої уваги освітян». Присутні долучилися до інтерактиву, під час якого виокремлювали рекомендації з подолання освітніх втрат, що можуть бути використані в умовах закладу вищої освіти.

4

«Планується подальша співпраця з цього актуального напряму роботи освітян, зокрема проведення окремого тренінгу для викладачів та студентів факультету української філології», – підкреслила перший проректор КДПУ, доц. О. А. Остроушко.

Дякуємо департаменту освіти й науки КМР та 
Центру професійного розвитку педагогічних працівників за співпрацю!
26175
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31