Кафедра декоративно-прикладного мистецтва та дизайну
Факультет мистецтв

заголовнефото

Відповідно до розпорядження науково-навчального сектору навчально-методичного відділу №5 від 28.11.2018 року «Про проведення студентських олімпіад у 2018-2019 н.р.» та згідно з Положенням про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади (наказ Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 13.12.2012 року № 1410), з 4 по 14 лютого 2019 року кафедрою декоративно-прикладного мистецтва та дизайну факультету мистецтв Криворізького державного педагогічного університету було проведено І етап Всеукраїнської студентської олімпіади на базі КДПУ – КОНКУРС з ДИЗАЙНУ та ДЕКОРАТИВНО-ПРИКЛАДНОГО МИСТЕЦТВА.

Змагання здійснювалося серед студентів спеціальності «Дизайн» І-ІV курсів за такими напрямами:

п/п

Назва напряму, діяльності

Дата проведення

Відповідальний викладач

1.

 Прикладна графіка

 4-8.02.2019 р.

 Школяр А.В.

2.

 Формотворення

 11-12.02.2019 р.   

 Томашевський В.В

3.

 Дизайн одягу та аксесуарів

 14.02.2019 р.

 Ємельова А.П.

 та серед магістрів першого року навчання  спеціальності «Образотворче мистецтво»

п/п

Назва напряму, діяльності

Дата проведення

Відповідальний викладач

1.

 Декоративно-прикладне      мистецтво

 08.02.2019 р.

 Марченко А.А.

Кожному із заявлених кафедрою напрямів відповідало окремо поставлене завдання, яке студенти отримували безпосередньо перед початком роботи. Час, відвалений на виконання кожного із завдань за різними напрямами, було встановлено на рівні 4 академічних годин.

Завдання з прикладної графіки виконувало 5 студентів спеціальності «Дизайн», а саме: Щетиніна Аліна, Гаркуша Єлізавета, Градова Анна, Мельничук Поліна (2 курс) та Феденко Еліна (1 курс).

Конкурсним завданням з прикладної графіки було «виконання піктографічного знаку назви окремих приміщень кафедри ДПМ з відображенням образного змісту» Матеріали для виконання: аркуш паперу А3 формату, чорна туш, гуаш, олівці, перо, маркери, креслярські приладдя.

олімпіада 2019 13

олімпіада 2019 14

олімпіада 2019 15

олімпіада 2019 16Завдання з формотворення виконували 9 студентів спеціальності «Дизайн», а саме: Цирдя Анастасія, Демченко Ольга, Шиян Вікторія, Галайко Софія, Фролова Ірина (4 курс); Мошкова Ганна, Дехтяр Марія, Шевчук Яна, Байдужня Валентина (3 курс).

Конкурсним завданням з формотворення було «створення на основі одного або декількох модулів рел’єфної композиції та передача образу об’єкту». Матеріали для виконання: 3 аркуші А3 формату, ножиці, канцелярський ніж, креслярські приладдя, клей ПВА або інший.

олімпіада 2019 7

олімпіада 2019 9

олімпіада 2019 5

 олімпіада 2019 6

 

Завдання з дизайну одягу та аксесуарів виконували 8 студентів спеціалізації «Дизайн одягу», а саме: Соловйова Тетяна, Косяк Анна, Дрок Олена, Павленко Аліна (1 курс), Пономаренко Валерія, Пуц Юлія, Курдінко Роман, Марчик Марія (2 курс).

 Конкурсним завданням з дизайну одягу та аксесуарів було створення  ескізу до українського стилізованого костюму. Матеріали для виконання: 2 аркуші формату А3, олівці, маркери, гуаш, акварель, фломастери.

 олімпіада 2019 10 

олімпіада 2019 12

олімпіада 2019 11

олімпіада 2019 4

олімпіада 2019 3

олімпіада 2019 2

Завдання з декоративно-прикладного мистецтва виконували 5 студентів магістратури першого року навчання спеціальності «Образотворче мистецтво» (спеціалізація «декоративно-прикладне мистецтво») а саме: Байдужня Валентина, Водяна Віолетта, Галаша Анжеліка, Грідіна Вікторія, Мюллер Ганна.

Конкурсним завданням з декоративно-прикладного мистецтва була стилізація природної форми та створення на його основі орнаментальної композиції. Матеріали для виконання: 2 аркуші А3 формату, олівець, гумка, гуаш, акварель, креслярські прилади.

олімпіада 2019 17

олімпіада 2019 18

олімпіада 2019 1

 

До складу журі з визначення переможців І туру Всеукраїнської олімпіади увійшли провідні фахівці кафедри із вказаних вище напрямів та діяльностей а саме: завідувач кафедри ДПМ та дизайну канд. пед. наук, доцент Томашевський В.В.; канд. пед. наук, доцент Щербина В.Г., канд. пед. наук, ст. викладач Ейвас Л.Ф.; канд. пед. наук, ст. викладач Ємельова А.П.; канд. пед. наук, ст. викладач Марченко А.А.; канд. пед. наук, ст. викладач Саприкіна Л.В., ст. викладач Школяр А.В.; викладач Пікущий О.І.

Оцінювання студентських робіт здійснювалося шляхом перегляду та відбору кращих робіт студентів (переможців), розподіл призових місць – за результатами голосування.

За підсумками обговорення результатів проведення олімпіади було одностайно ухвалено такі призові місця:

«Прикладна графіка»

І місце   – Гаркуша Єлізавета, Д-17 (2 курс)

ІІ місце –  Щетініна Аліна, Д-17 (2 курс)

ІІІ місце – Градова Ганна, Д-17 (2 курс).

«Формотворення»

І місце   – Цирдя Анастасія, Д-15 (4 курс)

ІІ місце  – Шевчук Яна, Д-16 (3 курс)

ІІІ місце – не присуджено нікому

«Дизайн одягу та аксесуарів»

І місце   – Соловйова Тетяна, Д-18 (1 курс)

ІІ місце – Пономаренко Валерія, Д-17 (2 курс)

ІІІ місце – Косяк Анна, Д- 18 (1 курс).

 «Декоративно-прикладне мистецтво»

І місце   – Байдужня Валентина, ОМ - магістри

ІІ місце – Водяна Віолета, ОМ - магістри

ІІІ місце – Галаша Анжеліка, ОМ – магістри.

Кафедра ДПМ та дизайну відповідно до отриманих результатів рекомендувала для участі у ІІ турі Всеукраїнської студентської олвмпіади наступних студентів: Цирдя Анастасія, Д-15 (4 курс), Шевчук Яна, Д-16 (3 курс), Гаркуша Є., Щетініна А., Градова Г. Д-17 (2 курс), Байдужня Валентина (маг.), Соловйова Тетяна, Д-18 (1 курс). (Усього у кількості 8 осіб).

Кафедра ДПМ та дизайну вітає переможців та зичить їм успішно виступити у наступному турі Всеукраїнської студентської олімпіади!

Найближчим часом відбудеться урочисте нагородження. Слідкуйте за оголошеннями.

6924
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша