Дошкільної і спеціальної освіти
Факультет педагогічної освіти

30.01.23, в перший день ІІ семестру поточного навчального року, в групі СО – 20 (куратор Чулошнікова М. О., староста Синя А.), - відбулася тематична кураторська година, на якій студенти вшанували 105 річницю пам’яті молодих воїнів – курсантів та студентів під станцією Крути.

Крути – одна з трагічних і водночас легендарних сторінок в історії українських визвольних змагань 1917-1921 років. 29 січня 1918 р.  на цій невеличкій вузловій станції  сталась трагедія, яка сколихнула, збудила всю Україну. У цей день жменька юнаків у нерівному бою віддала своє життя, але відстояла честь України, затримала просування ворога до Києва.

Про цей маловідомий на сьогодні день в історії нашої незалежної держави  на кураторській годині серед студентів і відбулася  щемна, щира та гірка розмова – молоді люди не тільки віддали шану минулим подвигам героїв, але й висловили своє власне ставлення до сучасних подій, зазначили власну тверду  патріотичну громадянську позицію.

Готуючись до заходу, студенти групи доклали і творчих зусиль: Олександра Богданова власноруч намалювала тематичний плакат, а Жанна Прозапас написала та прочитала вірш «Любий воїне, захиснику».

21238
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша