Дошкільної і спеціальної освіти
Факультет педагогічної освіти

Фото кафедри

09 вересня 2009 р. на психолого-педагогічному факультеті Криворізького державного педагогічного університету (з 24 травня 2011 р. – Криворізький національний університет) шляхом відокремлення від кафедри теорії та практики дошкільного виховання та початкового навчання для підготовки фахівців з дошкільної освіти було сформовано кафедру дошкільної освіти, яку очолила кандидат педагогічних наук, доцент Ковшар Олена Вікторівна. Перший склад кафедри налічував 8 викладачів: доценти: к.пед.н. Ковшар О.В., к.пед.н. Недодатко Н.Г., к.філол.н. Кужільна Л.В.; старші викладачі: к.пед.н. Кондратенко Р.В., Яловенко І.М.; асистенти:  Бадіца М.В., Суятинова К.Є., Бєлікова О.А. З 01.09.2014 р. кафедра дошкільної освіти продовжила функціонування в межах утвореного нового факультету дошкільної і технологічної освіти.

Майбутні фахівці спеціальності «Дошкільна освіта» під час навчання опановують сучасні методики та технології для якісного забезпечення педагогічного процесу в дошкільних навчальних закладах, усвідомлюючи значущість своєї професії.

Підготовка фахівців, педагогів-дошкільників та педагогів-логопедів на факультеті дошкільної і технологічної освіти Криворізького державного педагогічного університету  має сталі традиції. Загальний розвиток суспільства, увага держави щодо дитинства, розвиток мережі дошкільників за дошкільної освіти зумовили потребу регіону у фахівцях із дошкільної та спеціальної освіти. Потреба ринку праці у висококваліфікованих спеціалістах, здатних забезпечити розвиток та формування особистості дитини, спонукає роботодавців до запиту для таких спеціалістів, а майбутніх абітурієнтів – до вступу на освітні програми, які забезпечують ґрунтовну всебічну підготовку вихователів закладів дошкільної освіти,педагогів-психологів та педагогів-логопедів.

Кривий Ріг є промисловим, економічним та культурним осередком Дніпровського регіону. Міська рада особливу увагу звертає на виховання молодого покоління. Так, рішенням міської ради від 26.12.2018 №3297 був прийнятий документ «Про затвердження Програми перспективного розвитку освіти м. Кривого Рогу на 2019-2021 роки». В рамках Програми є розділ VI. I. Дошкільна освіта, в якому визначено стратегічні напрями та основні завдання щодо реалізації проєкту «Дошкілля» (серед заходів цього проєкту звертається особлива увага на забезпечення та підтримку професійних кадрів для закладів дошкільної освіти). У грудні 2021 р. планується розглянути і затвердити нову Програму на 2022-2025 роки. Отже, місту, регіону і країні в цілому потрібні педагоги-вихователі, педагоги-логопеди. Криворізький державний педагогічний університет ставить за мету задовольнити цей попит.

Всі освітні програми, яі затверджені по кафедрі дошкільної освіти КДПУ спрямовані на підготовку висококваліфікованих конкурентоспроможних фахівців для дошкільної та спеціальної освіти та інших галузей діяльності, отримання та розповсюдження сучасних наукових знань світового рівня; підготовку фахівців, які здатні розв’язувати складні завдання дошкільної освіти, що потребують досліджень та/або інновацій; володіють сучасними педагогічними технологіями освітньої та управлінської діяльності; поширення актуальних знань та активізація культурно-просвітницького розвитку міста і регіону загалом.

КАФЕДРА ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ (видання з нагоди 5-річчя створення кафедри)

1151
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30