Факультет української філології
Українська мова і література

Учнівський конкурс пошукових та творчих робіт з української та світової літератур та української мови «СТИЛОС» для учнів 9-11 класів загальноосвітніх шкіл, 29 березня 2018 року.
Метою Конкурсу є залучення учнівської молоді до наукових досліджень актуальних філологічних проблем, аналізу творів української та зарубіжної літератур, феноменів України та українства в сучасних соціокультурних умовах, виявлення та підтримка творчо обдарованих учнів.
Участь у Конкурсі сприятиме виявленню читацьких уподобань сучасної молоді, кристалізації громадянсько-патріотичного самовизначення учнів на основі поваги до держави, історії, традицій, культури українського народу, пізнання України.

Умови участі в Конкурсі
До участі в Конкурсі запрошуються учні 9-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів усіх типів шкіл та форм власності України.
Орієнтовні напрямки пропонованих учнівських пошукових робіт:
1. Людина, природа у творах української та зарубіжної літератур.
2. Образ України у творах української та зарубіжної літератур.
3. Етнокультурні та краєзнавчі дослідження.
4. Культура, традиції, звичаї, обряди українців у творах української та зарубіжної літератур.
5. Людина і соціум в українській та зарубіжній літературах.
6. Мова художнього тексту.
Конкурс проводиться в два етапи:
I етап (заочний) – до 1 березня 2018 р.;
II етап – (очний, Криворізький державний педагогічний університет) – 29 березня 2018 р.
I етап (заочний) Конкурсу передбачає підготовку учнями 9-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів науково-пошукових робіт. Завершені учнівські дослідження мають відображати самостійний творчо-пошуковий доробок, заснований на оригінальних джерелах. Учасники Конкурсу можуть представляти презентації, карти, розроблені опорні таблиці тощо.
ІІ етап (очний) Конкурсу передбачає: публічний захист науково-дослідних робіт (до 8 хвилин), презентацію творчих здобуткв.
Для участі в Конкурсі необхідно надіслати до 1 березня 2018 р. паперовий варіант науково-дослідної роботи, оформленої відповідно до вимог, заявку-анкету учасника Конкурсу за адресою:
Криворізький державний педагогічний університет, кафедра української та світової літератур, вул. Героїв АТО, 79, м. Кривий Ріг, 50086.

Для участі в творчому конкурсі необхідно надіслати паперовий варіант художнього твору (художніх творів) та заявку учасника  на адресу, вказану вище. Кількість віршованих творів - до 10, прозових - до 5.

Умови участі в Конкурсі, зразки оформлення та заявки учасника, методичні рекомендації для вчителів і учнів щодо написання науково-пошукових робіт розміщено на сайті кафедри української та світової літератур.

3956
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31