Кафедра філософії
Криворізький державний педагогічний університет

Викладачі кафедри філософії взяли участь у Міжнародній конференції з історії, теорії та методології навчання ICHTML 2020.

16 жовтня на секційному засіданні конференції ICHTML 2020. Результати своєї наукової діяльності презентували к. філос. н., доц. Балута Г. А., к. філос. н., доц. Мішалова О.В., асистент Оліфер О.Є.

Балута Г. А. виступила з доповіддю «Практична філософія освіти: екологічно-дискурсивна парадигма як комплексна проблема». У роботі було розглянуто екологічну освіту як напрям в педагогічній антропології, висвітлено концепцію екологічної культури як етики збереження, проаналізовано принцип розуміння як філософську засаду нової парадигми екологічного мислення.

Мішалова О.В. презентувала статтю «Наративна толерантність: на шляху до неупередженої історії, культурної толерантності та громадянського суспільства», у якій наголосила на необхідності переосмислення методики викладання історії. На думку Мішалової О.В., наративна толерантність повинна стати головним методологічним принципом, оскільки тільки завдяки неупередженому ставленні до власного минулого можна побудувати відповідальне громадянське суспільство.

Виступ Оліфер О.Є. був присвячений новітнім тенденціям у філософії освіти. У доповіді «Особистісно-центрична парадигма в освіті: її риси та філософська основа» було висвітлено такі концепції сучасної англо-американської філософії: чотиривимірну онтологію, соціальний конструкціонізм в теорії пізнання, проблему ідентичності особистості та наративний підхід до її розуміння. На думку Оліфер О.Є., саме ці філософські концепції є засадничими у формуванні освітньої парадигми та світогляду людини у ХХІ ст.

12984
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30