Кафедра філософії
Криворізький державний педагогічний університет

Бути чи не бути людині у світі майбутнього та що ми можемо знати напевне про світ і самих себе? – основні питання ІІ фінального туру олімпіади з філософії, який відбувся 21 лютого 2018 року у Криворізькому державному педагогічному університеті.

Найбільшу дискусію викликало питання, пов’язане з безпрецедентними технологічними змінами останнього десятиліття. Бути чи не бути людині у світі майбутнього, яку загрозу (якщо загрозу) несуть у собі розробки штучного інтелекту для людини, чи можна вважати носія штучного інтелекту особистістю і якщо так, то чи не означає, що ми маємо наділити його громадянськими правами і обов’язками?

 

 Можливими є безліч сценаріїв майбутнього, вірогідними видаються два протилежних: повстання машин і пригноблення людини штучним інтелектом або, навпаки, розвинений штучний інтелект допоможе людині нарешті здійснити ідеал побудови справедливого суспільства на основі прозорих раціональних принципів співіснування у планетарному масштабі («Щастя для всіх, даром, і нехай жоден не піде ображеним!»). Який сценарій справдиться, ми матимемо можливість побачити на власні очі і, навіть, зможемо долучитися до його реалізації. Креативні та інтелектуально сміливі майбутні фізики, математики, філологи, біологи, хіміки, психологи, географи, інженери та історики готові активно включатися до побудови такого майбутнього, у якому знайдеться місце для всіх.

 

 

Завдання до олімпіади можна переглянути за посиланням.

Фото з олімпіади розміщено за посиланням.

 

4092
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31