Кафедра філософії
Криворізький державний педагогічний університет

14 березня 2013 року на базі Криворізького педагогічного інституту ДВНЗ КНУ відбувся фінальний тур першої загальноуніверситетської олімпіади з філософії. У інтелектуальному змаганні взяли участь 27 студентів з різних факультетів переважної більшості структурних підрозділів університету.

До організації олімпіади долучились викладачі та аспіранти двох кафедр університету - кафедри філософії (зав. каф. проф. Я.В. Шрамко) та кафедри історії України, філософії та політології (зав. каф. доц. Т.К. Дацюк): А.І. Абдула, Г.А. Балута, М.М. Брюховецький, Н.П. Козаченко, О.П. Панафідіна, А.Є. Сандул, Н.В. Шрамко, Н.М. Явтушенко, В.В. Дєдушев, І.В. Корупятник, І.О. Панафідін.

ClVnFF8UVGE

Учасники олімпіади пройшли відбіркові тури у своїх структурних підрозділах, де показали високий рівень теоретичних знань і здатність оперувати ними у науковій дискусії. Відбіркові тури передбачали розв'язуваннятестових та аналітичних завдань і написання філософських есе.

Фінальний тур філософського змагання був організований у вигляді творчої дискусії. Студентам було запропоновано розробити варіанти розв'язання низки актуальних філософських проблем, вирішення яких потребувало не тільки суто теоретичного філософського підходу, а і буденної мудрості та здорового глузду. В цілому, саме такий «мозковий штурм» дав змогу розкрити спеціальні аспекти поставлених завдань. Інтелектуальна баталія проходила жваво і невимушено, практично кожен отримав змогу висловити свою думку, вислухати контраргументи і піддати критиці пропозиції інших учасників. 

mvV3ELHcYC4

Дуже важко було визначити переможців, адже всі учасники продемонстрували грунтовні підходи до вирішення поставлених завдань, опираючись не лише на знання філософії, але й на розуміння проблеми згідно специфіки своєї спеціальності. Переможцями третього фінального туру загальноуніверситетської олімпіади з філософії стали: Бугайов Антон (факультет менеджменту та економічної кібернетики), Винарчук Ярослав (психолого-педагогічний факультет), Воробйова Світлана (факультет іноземних мов), Коденко Сергій (інженерно-технологічний факультет), Літвінова Марія (факультет української філології), Ліщенко Максим (інженерно-технологічний факультет), Сосєдко Микита (факультет менеджменту та економічної кібернетики), Супрун Катерина (факультет іноземних мов), Туманов Олексій (факультет міжнародної економіки та права), Шапкін Михайло (факультет міжнародної економіки та права). 27 березня 2013 року відбулося нагородження переможців та призерів загальноуніверситетської олімпіади з філософії. Грамоти та цінні призи вручав проректор університету, директор педагогічного інституту, завідувач кафедри філософії, професор Я.В. Шрамко.

QDs6G0ytDAU

Окрім переможців цінними призами були нагороджені студенти, філософські гіпотези яких відзначалися оригінальністю та дискусійністю у спеціальних номінаціях: «Філософський нонконформізм», «Неупереджений погляд», «Кращий мислений експеримент» тощо.

Загальноуніверситетська олімпіада з філософії яскраво продемонструвала, що кращі студенти нашого університету за рівнем підготовки та світоглядного мислення не поступаються студентам найпрестижніших навчальних закладів, а об'єднавшись у вирішенні філософських проблем, демонструють здатність співпрацювати, виробляти спільні стратегії, враховувати здобутки спеціальних наук та узагальнювати їх у філософських висновках. Такі заходи мають стати традиційними, залучаючи кращих студентів всіх без виключення структурних підрозділів університету.

zrR0LBaK As

612
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша