Кафедра математики та методики її навчання
Фізико-математичний факультет

2013zavtra1

Згідно з рішенням Правління Всеукраїнської благодійної організації „Фонд Віктора Пінчука - соціальна ініціатива”переможцями Конкурсу – 2012/13 Стипендіальної програми «Завтра.UA» вважаються ті конкурсанти,підсумкова оцінка яких дорівнює або вища за 67,75 балів у загальному рейтингу конкурсантів. Таким чином, конкурсанти, які зайняли у загальному рейтингу позицію з 1 по 320 вважаються стипендіатами Стипендіальної програми "Завтра.UA"-2012/13.

Стипендіатами від Криворізького національного університету стали Каснянчук  Дар'я    і   Ломачевська Марія (науковий керівник Тетяна Григорівна Крамаренко)
 
Далі загальний рейтинг учасників Сьомого конкурсу - 2012/13 Стипендіальної програми "Завтра.UA"
Прізвище
Ім'я
По-батькові
Кінцевий бал
Курс
Науковий напрям
Назва конкурсної роботи
Бали за наукову д-сть
Бали за есе
Бали за соц. д-сть
Бали за 1-й етап
Бали за конкурсну роботу
Бали за 3-й етап
177
Каснянчук  
Дар'я
Володимирівна 
72.32
4
Педагогіка і освіта
Навчання письма офіційних документів в старших класах середньої школи
3
2.67
1
4
45.9
15.75
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
274
Ломачевська
Марія
Юріївна
69.53
4
Педагогіка і освіта
Використання інформаційно-комунікаційних технологій у навчанні фізико-математичних дисциплін у
        вальдорфській школі
3
2.33
0
4
52.2
8
325
Кривенок
Інна
Вікторівна
67.67
1 магістратури
Педагогіка і освіта
Формування навчальних компетентностей школярів у процесі вивчення теорії ймовірностей та
        математичної статистики
3
1.67
0
4
53
6
399
Оліфер
Олена
Євгеніївна
66.15
3
Психологія та соціологія
Інвектива як форма міжособистісного спілкування
1
2
0
4
47.9
11.25
516
Соломенко
Артем
Олександрович
63.2
3
Педагогіка і освіта
Ігровий підхід в навчанні фізики
0
2
1
4
48.2
8
524
Самойленко
Олександра
Вікторівна
63.13
4
Філологія та журналістика
Гра як ознака авторської літературної концепції В. Набокова та способи її відображення в романі
        «Защита Лужина»
3
1.33
0
4
48.8
6
561
Здещиц
Анастасія
Валеріївна
62.2
3
Фізика і астрономія
Рятувальний ліфт
3
2
1
4
44.2
8
 
 
 

Відбувся третій очний тур 7-го конкурсу на престижну стипендію

У суботу, 6 квітня 2013 року, у Дніпропетровську у приміщенні Національної металургійної академії України відбувся третій очний тур Конкурсу-2012/13 Стипендіальної програми "Завтра.UA" фонду Віктора Пінчука із залученням відповідних експертів. За офіційними даними, оприлюдненими на сайті програми, із 1775 претендентів до третього туру допущені 654 конкурсанти. На цьому етапі у дванадцяти обласних центрах України оцінювався особистісний потенціал учасників у форматі експрес-ассесмент-центру. Оцінка проводиться з використанням наступних методик: інтерв’ю, командні ігри, групові дискусії, письмові та усні вправи та тести, індивідуальні та групові завдання, а також модерації, фасилітації тощо.

Приємно відзначити, що серед 50 студентів із Дніпропетровщини у третій тур конкурсу вийшло семеро студентів Криворізького національного університету, чиї науково-дослідницькі роботи та есе, представлені на конкурс у першому турі, виявилися кращими. Тож за право отримувати стипендію фонду змагалися криворіжці Анастасія Здещиц, Інна Кривенок, Марія Ломачевська, Артем Соломенко (фізико-математичний факультет); Дар'я Каснянчук, Олена Оліфер, Олександра Самойленко (факультет іноземних мов).

– У ході змагання протягом чотирьох годин ми співпрацювали з дніпропетровчанами у командах по шість чоловік, – розповідає Інна Кривенок. – Крім того, що учасники самі себе презентували, були запропоновані і досить цікаві завдання для групової роботи. Ми брали інтерв’ю в учасників, знімали ролик про екологічні проблеми і про те, як їм запобігати звичайним словом, були учасниками дебатів та інших конкурсів. Наприклад, у нашій групі дискусія була на задану експертами тему «Проституція: за і проти», в іншій – мова йшла про громадську організацію «Femen». Найскладніше було змінювати точку зору у ході дебатів на відстоювання спочатку однієї, а потім протилежної позиції.

Оцінки, отримані конкурсантами за третій тур, відображатимуть те, наскільки конкурсант відповідає заданому портрету стипендіата. Кому з наших студентів пощастить і далі, дізнаємося вже на початку червня. А поки що всім бажаємо успіху і вболіваємо протягом квітня за наших на сторінціfacebook.com/Zavtra.UA!


Стипендіат програми «Завтра.UA» Марія Ломачевська: «На молодіжному форумі нас навчав фізик-теоретик, ведучий каналу Discovery Мічіо Каку ...»

Чи замислювалися ми коли-небудь над тим, що живемо в країні великих можливостей? А чому б і ні? Не виключено, що заперечите й скажете, що у нас багато проблем. Бізнес середній та малий слабо розвивається, економіка далеко не на підйомі. Але з іншого боку, у нас так багато незаповнених ніш, так багато можна зробити! Не тільки інновації застосувати, а хоча б елементарно якість продуктів і життя поліпшити. Так що в цьому плані для молоді не те, що море можливостей, але й цілий синій океан! Однак талановиту молодь потрібно підтримувати, щоб вона могла реалізувати себе тут, в Україні, а не поспішала їхати за кордон у пошуках валюти чи реалізації ідей.

Стипендіати Фонду Віктора Пінчука «Завтра.UA» кажуть, що саме з цією метою і був створений проект «Повір у себе в Україні».

Поспілкувалися зі стипендіатом фонду Марією Ломачевською (на фото) про те, як вони разом із студенткою факультету іноземних мов Дариною Каснянчук стали лауреатами і чого їх навчали на форумі.

– Мені просто пощастило бути науковим керівником у стипендіата програми. Вітаю з перемогою. Розкажи, Маріє, нашим читачам, чи легко було стати стипендіатом?

– Навзаєм, вітаю. І щиро вдячна. Стати стипендіатом було дуже непросто. Цей конкурс проводився в Україні вже вшосте. Але студенти нашого університету брали участь вперше. З п'ятнадцяти чоловік успіх прийшов до двох. Про конкурс в університеті розповіла нам ще одна криворожанка, яка закінчила київський вуз Ксенія Семенова. Вона була лауреатом фонду кілька років поспіль.

– Як проходив відбір конкурсантів?

– У першому турі від університетів України були представлені кращі студентські науково-дослідні роботи й есе. Але можна було представляти роботи й особисто, безпосередньо зареєструвавшись на сайті програми. Далі змагалися ті студенти, у яких за результатами оцінки експертної комісії роботи виявилися кращими. У дванадцяти обласних центрах України оцінювався особистісний потенціал учасників у форматі експрес-асесмент-центру. Тут ми планували інтерв'ю, брали участь у командних іграх, у групових дискусіях, виконували письмові та усні вправи й тести, опрацьовували індивідуальні та групові завдання, у тому числі модерації, фасилітації та інше. У результаті 300 студентів України отримали гранди у вигляді стипендії на цілий рік плюс можливість безкоштовно брати участь у різних заходах фонду.

2013zavtra2

– А чим запам'яталася участь у молодіжному форумі стипендіатів?

– Перший день пройшов як день знайомств, щоб ми змогли подружитися, поспілкуватися і надати допомогу один одному, проявити себе як командних гравців. А такі різноманітні конкурси як «Відгадай і покажи», танці народів світу, брейн-ринг, AngryBirds, вправи з обручем розігріли не тільки всіх стипендіатів, але і волонтерів, і тренерів.

До форуму ретельно готувалися, адже потрібно було не тільки представляти власні ідеї, які вважаєте за потрібне втілити в Україні, а й розробляти план їх реалізації. Спочатку за результатами інтернет-голосування та рішенням команди менторів відібрали тридцять кращих ідей. Далі на самому форумі ми мали можливість випробувати на практиці механізми створення стартапів, перевірити ідеї на життєздатність, а також довести їх до стадії бізнес-моделі і прототипу. При складанні BusinessCanvas до нас підходили ментори і допомагали працювати над вдосконаленням ідеї та вирішенням проблем, про які ми навіть не замислювалися, чи не знали, що такі й бувають. А ще було цікаво взяти участь у тренінгах з бізнес-планування, послухати цікаві лекції людей, які реалізували себе в науці і бізнесі. Тематика була різноманітною: LeanStartup або Механізм побудови сучасного технологічного бізнесу; про роль дизайну; про те, як переконати інвесторів підтримати вашу ідею; як використовувати BusinessModelCanvas для роботи над ідеєю та інші. Школу ми пройшли чудову. У результаті кілька ідей фонд таки підтримав матеріально.

– Які видатні особистості, світові діячі брали участь у роботі форуму?

– Особливо запам'ятався виступ гостя 6-го Форуму Мічіо Каку –відомого фізика-теоретика, футуролога, автора низки науково-популярних бестселерів. Він активний популяризатор науки і ведучий програм на каналах Discovery, BBC, Science Channel. Вчений вперше на запрошення Фонду відвідав Україну. Його поради молоді зводилися до того, що потрібно віднайти таку людину, яка могла б бути для вас зразком; думати і мріяти потрібно про велике, бути злегка амбітним. Важливо не боятися помилок, адже вони є ключем до успіху. І нарешті, ніколи не здаватися після першої невдачі, тому що винагорода приходить пізніше. А тому не потрібно шукати легких стежок. Зрештою, найцінніше – це місія молоді, її креативність, енергія і молодість!

 

 Підготувала матеріали доцент кафедри Тетяна Крамаренко.

 

168
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша