Кафедра математики та методики її навчання
Фізико-математичний факультет

Вже став традиційним на фізматі публічний захист майбутніми учителями математики та інформатики методичних розробок, створених ними для проведення уроків у школі  з використанням мультимедійної дошки. Під час Zoom-заняття (доцент Тетяна Григорівна Крамаренко) студенти виступали з демонстраціями кращих уроків, розроблених за допомогою програмного забезпечення WorkSpace для мультимедійної дошки, блогів учителя математики, наочностей, створених з використанням системи динамічної математики GeoGebra, онлайн-сервісу LearningApps.  У зв’язку з дистанційним навчанням під час карантину багато студентів-фізматівців започаткувати власні YouTube-канали, розмістивши  у мережі  записані ними скрінкасти з математики та методики її навчання.  

Майбутні учителі  математики продемонстрували, що  навчилися використовувати  ІКТ при підготовці уроку математики.  Презентуючи розроблені уроки, студенти акцентували увагу на перевагах, які може дати використання у навчанні мультимедійної дошки.

До обговорення  уроків долучилися як студенти, так і запрошені  на відкрите  заняття викладачі кафедри математики та методики її навчання. Цікаво було під час заняття і запрошеним студентам-першокурсникам.

22 05 2020 1

 Розроблені студентами наочності зібрані у методичній скарбничці майбутнього учителя математики – сумісно розробленому курсі "Алгебра, 9 клас", щоб у подальшому вони могли використовувати ці ресурси у ході виробничої практики у школі чи у майбутній педагогічній діяльності. Розміщуючи власні розробки  у форумі курсу "Інформаційно-комунікаційні технології навчання математики", студенти отримують можливість написати однокурсникам відгук та виставити  оцінку.

Кращі розробки представили Богданова Олександра (ФМ-16) та студенти групи МІ-17 Костюк Сурен, Гейдарова Есміра, Грищенко Вікторія, Зеленська Ніна, Кималов Валентин, Гебель Аліна, Мала Ірина, Нам’ясенко Світлана, Науменко Єлизавета, Савчук Анна, Слюсаренко Анастасія, Горбатюк Валерія, Римар Анжела, Коростій Вікторія та ін.

 

  

11940
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша