Кафедра математики та методики її навчання
Фізико-математичний факультет

Нещpro_bevz_v_z1.pngодавно вийшов друком біобібліографічний  показничик - книга пам'яті доктора педагогічних наук, професора В. Г. Бевз. Одна з упорядниць покажчика, кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник відділу математичної та інформатичної освіти Інституту педагогіки НАПН України, продовжувачка династії математиків-методистів Бевзів Дарина Володимирівна Васильєва подарувала книгу співробіникам кафедри математики та методики її навчання КДПУ. Як науково-педагогічним працівникам, так і студентам - майбутнім учителям математики, цікаво буде більше дізнатися про відому вчену, прочитати спогади сучасників, яким вдалося навчатися у Валентини Григорівни Бевз, співпрацювати з нею, слухати її виступи під час наукових конференцій. 

Надзвичайно цікавими були всі її виступи на науково-методичних конференціях в Черкасах з проблем навчання математики, з питань евристичного навчання математики у Донецьку, з професійної підготовки майбутніх учителів у Вінниці, у Києві в Національному педагогічному університеті імені М. П. Драгоманова. Відчувалося, що Валентина Григорівна завжди ретельно готувалася до виступів перед аудиторією, намагалася висвітлювати актуальні проблеми методики навчання математики доступною мовою, з численними ілюстраціями застосування сказаного.  Уроками для учителів математики були її виступи на круглих столах, де В.Г.Бевз характеризувала систему завдань у підручнику, подавала рекомендації щодо ефективного її використання у навчанні математики школярів.

Для українських учителів та викладачів математики згадки про Валентину Григорівну тісно пов’язані з Григорієм Петровичем.  Адже всі учителі математики в Україні навчалися на роботах таких відомих методистів-математиків як З.І. Слєпкань та Г.П. Бевз. Крім того, Григорій Петрович тривалий час проживав у Кривому Розі,  де з відзнакою закінчив фізико-математичний факультет Криворізького державного педагогічного інституту, пізніше працював у цьому закладі освіти на посаді викладача.

 

Біобібліографічний покажчик серії “Вчені НПУ імені М. П. Драгоманова” присвячений науково-педагогічній діяльності доктора педагогічних наук, професора фізико-математичного факультету Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова Валентини Григорівни Бевз. Покажчик містить нарис життя і науково-педагогічної діяльністі, основні дати життя, перелік друкованих праць за 1985-2021 роки, а також публікації про В. Г. Бевз та іменний покажчик співавторів.

Валентина Григорівна Бевз : біобібліографічний покажчик / М-во освіти і науки України, Нац. пед. ун-т імені М. П. Драгоманова ; редколегія : Л. Л. Макаренко, Л. В. Савенкова, В. О. Швець, Д. В. Васильєва ; упоряд. : Н. І. Тарасова, Д. В. Васильєва ; бібліогр. ред. : Г. І. Шаленко, О. Л. Хархун. – Київ : Вид-во НПУ імені М. П. Драгоманова, 2022. – 150 с. – Серія “Вчені НПУ імені М. П. Драгоманова”.  
http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/38020
 

 

pro bevz v z2

pro bevz v z3

 

20900
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша