Кафедра математики та методики її навчання
Фізико-математичний факультет

4 травня о 10.40 в ауд. 314 доцент кафедри математики та методики її навчання Тетяна Григорівна Крамаренко провела відкриту лекцію з теми «Методи кореляційного аналізу» в рамках вивчення навчальної дисципліни «Методи математичної статистики в наукових дослідженнях». Відвідали заняття кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри математики та методики її навчання Ірина Сергіївна Дереза, старший викладач кафедри математики та методики її навчання Дмитро Євгенович Бобилєв. У обговоренні проведеного заняття взяла участь також кандидат педагогічних наук, доцент Лариса Олександрівна Черних.

У ході подання матеріалу лекції Т.Г. Крамаренко використовувала роздатковий матеріал (таблиці з систематизованими відомостями про кореляційні зв’язки при вимірюваннях у різних шкалах; дані для практичного опрацювання). Для забезпечення наступності при вивченні «Теорії ймовірностей та математичної статистики» і даної навчальної дисципліни, лектор використовувала презентації, вела записи на мультимедійній дошці, щоб у подальшому весь матеріал лекції можна було переслати студентам, які навчаються за індивідуальним графіком. Для обчислення коефіцієнта кореляції Пірсона, критичних точок для статистичної перевірки статистичних гіпотез лектор використовувала таблиці Excel.

Поставлені лектором завдання виконано, мета досягнута.

У ході обговорення заняття зроблено висновок, що лекція доцентом Т.Г.Крамаренко проведена на високому науково-методичному рівні.

Окремі слайди з матеріалів лекції представлено у поданій нижче презентації.

4881
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31