Кафедра математики та методики її навчання
Фізико-математичний факультет

 ШиперкоСГ1

Шиперко Світлана Геннадіївна 1983 року з відзнакою закінчила фізико-математичний факультет Криворізького державного педагогічного інституту за спеціальністю «Математика» і отримала кваліфікацію «Вчитель математики». У 1991-1994 роках навчалася в аспірантурі при лабораторії навчання фізики та математики Інституту педагогіки АПН України, м. Київ (13.00.02 Теорія і методика навчання. Математика).

1983 – 1987 рр. – вчитель математики ЗОШ м. Кривий Ріг. У 1987 – 1990, 1994 – 2002 рр. – асистент кафедри математики Криворізького державного педагогічного інституту. З 2002 року і донині – старший викладач кафедри математики та методики її навчання КДПУ. С. Г. Шиперко викладає такі навчальні дисципліни як елементарна математика, дискретна математика, методика навчання математики, історія розвитку математичної освіти.

Кожна людина з моменту народження пише книгу свого життя, щодня перегортаючи сторінки власного часопису, творить власну долю. Сторінки біографії Світлани Геннадіївни сповнені нарисами років, які вона присвятила кафедрі математики та методики її навчання Криворізького державного педагогічного. Спочатку інституту, а у подальшому і університету.


У вітальному листі, підписаному  С. Г. Шиперко у грудні 2021 року, ректор університету, професор Я. В. ШРАМКО та голова профкому, доцент Л. В. Бурман зазначають:

Вельмишановна Світлано Геннадіївно! Колектив працівників, студенти, ректорат і профспілкова організація Криворізького державного педагогічного університету щиро вітають Вас зі славним ювілеєм!

Випускниця спеціальності «Математика» 1983 року, свій диплом із відзнакою Ви конвертували у роки натхненної праці, спрямованої на розбудову рідного університету, плекання нової генерації вчителів точних наук. Важливою складовою Вашої науково-педагогічної діяльності стала організації виробничої практики в загальноосвітніх школах міста та області. Саме завдяки Вашому професійному підходу майбутні вчителі змінюють своє ставлення до професії вчителя, надихаються можливістю будувати країну через розбудову її освітньої галузі.

Світлано Геннадіївно! Ви досягли того життєвого етапу, коли змінюються сенси буття. Наявні професійні та життєві здобутки нехай стають майданчиком задля подальших позитивних змін у професії та життєвій траєкторії. Нехай багаторічний досвід, освячений талантом математика і педагога, безмежна відданість справі, наполегливість у досягненні суспільно корисних цілей, висока моральність вчинків будуть орієнтиром для Ваших колег і вихованців.

У цю чудову зимову пору, освячену радістю Вашого ювілею, бажаємо любові, достатку, гарних вражень і нових відкриттів себе і світу. Міцного Вам здоров’я, душевного спокою і рівноваги. Нехай все у житті складається виключно за Вашим алгоритмом.

ШиперкоСГ2

 Привітання С.Г.Шиперко від ректорату університету та профспілкової організації



С.Г.Шиперко - автор понад 55 наукових публікацій.

У колі її наукових інтересів теорія і методика навчання математики в школі і ЗВО. Наведемо приклади окремих навчальних посібників

1. Шиперко С. Г. Елементи комбінаторики. Методичні рекомендації для самостійної роботи студентів. / С. Г. Шиперко. – Кривий Ріг: кафедра математики та методики її навчання, 2017. – 67 с.

2. Шиперко С. Г. Посібник для самостійної роботи студентів з елементарної математики. Функції. / С. Г. Шиперко. – Кривий Ріг, КДПУ, 2019. – 48 с.

3. Шиперко С. Г. Посібник для самостійної роботи студентів з дискретної математики. Комбінаторика. / С. Г. Шиперко. – Кривий Ріг, КДПУ, 2019. – 62 с.

4. Шиперко С. Г. Посібник для самостійної роботи студентів з дискретної математики. Елементи теорії графів / С.Г.Шиперко. – Кривий Ріг, КДПУ, 2019.- 68 с.

 – Професіоналізм, мудрість, безмежна відданість справі, працьовитість і наполегливість у досягненні поставленої мети сприяли не лише особистому успіху, а й навчанню та вихованню молодого покоління, стали запорукою розвитку й процвітання кафедри математики та методики її навчання, факультету та університету, – характеризує колегу завідувач кафедри, кандидат педагогічних наук, доцент Д. Є. Бобилєв. – Колеги та студенти з повагою та пошаною відгукуються про педагогічну діяльність Світлани Геннадіївни. Її характеризує чуйність, уміння творити добро, властиві творча енергія, організаторський талант, уміння приймати виважені рішення, справедливість.

– Світлана Геннадіївна як викладач і особистість поєднала в собі помірну строгість, дисциплінованість, відповідальність і водночас щирість, людяність, доброзичливість, – розповідає канд. пед. наук, старший викладач кафедри математики та методики її навчання К. В. Польгун. – Вона відкрита людина, з якою легко працювати і завжди є про що поговорити. С. Г. Шиперко – куратор найкращої групи на фізматі. І в цьому, безперечно, неабияка її заслуга. Світлану Геннадіївну люблять та поважають студенти та колеги. Зокрема і я як студентка у минулому та колега сьогодні. І, мабуть, найголовніше, чому Світлана Геннадіївна нас навчала, окрім функцій, рівнянь і нерівностей (хоча це, звичайно, теж важливо), – це вірити в свою професію, незважаючи на усілякі проблеми й негаразди в системі освіти, сумлінно виконувати свої обов’язки й бути чесними перед самими собою. І в цьому С. Г. Шиперко завжди була для нас прикладом. І нарешті, я не можу не згадати, що Світлана Геннадіївна надзвичайно вродлива жінка. Її чарівна посмішка й невагомі кучері, які так личать, створюють атмосферу свята і піднесеності.

Колектив кафедри математики та методики її навчання сердечно вітає Світлану Геннадіївну із Ювілеєм. Нехай життєвий шлях буде наповненим новими злетами й досягненнями, а людська шана буде подякою за плідну працю, Довгого віку, міцного здоров’я й душевної рівноваги, витримки й далекоглядності, а також нових звершень у справі підготовки майбутніх вчителів математики.

ШиперкоСГ5

Переглянути відеоряд, підготовлений доцентом Л.О.Черних


Світлана Геннадіївна з теплотою розповідає про студентські роки

– Про Олександра Івановича Половину можна говорити довго, – згадує Світлана Геннадіївна. – Надзвичайно розумна та інтелігентна людина. А ще такий швидкий, підтягнутий, енергійний. Я навіть яскраво пам’ятаю його першу для нас лекцію в інституті, прослухавши яку, одразу зрозуміли, що інститут – це не середня школа, і що навчатися тут буде непросто. Уже всередині осені здавали колоквіуми з математичного аналізу. Я була дещо шокована оцінкою, не яку отримала, а на яку здала, тому вже до зимової сесії все підготувала на «відмінно». Оцінки викладача завжди були об’єктивними та аргументованими. І студенти прекрасно розуміли, що потрібно знати та вміти, щоб отримати бажаний результат. Наступні сесії на «відмінно» скласти було ще складніше, бо у кожного, хто претендував на відмінну оцінку, Олександр Іванович запитував формулювання та доведення теорем з усіх попередніх семестрів.

Коли завершували навчання в університеті, то Олександру Івановичу на згадку подарували вітальний адрес з гравіюванням «Найдобрішому викладачеві». Він з подивом нас запитав: «Це ви серйозно чи пожартувати так захотіли? Адже я вас так «ганяв»!» А ми й відповіли, що вже на випуску з інституту оцінили, як добре, що викладачі були настільки вимогливими, бо отримані знання нам надзвичайно потрібні. І тепер, вже працюючи викладачем, готуючись до лекцій, складаючи добірки завдань на практичні заняття, бачу, що є достойний орієнтир, на який потрібно рівнятися – доцент Олександр Іванович Половина.

ШиперкоСГ3

Магістри групи МІм-13 отримали дипломи.
У центрі куратор групи, старший викладач С. Г. Шиперко
.

ШиперкоСГ4

Під час звітної конференції студентів МІ-11 за результатами
виробничої практики. У центрі старші викладачі
С. Г. Шиперко (ліворуч) і Л. Р. Корольська.

17948
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31