Кафедра української мови
Факультет Української філології

25 квітня 2023 року в дистанційному форматі було проведено засідання кафедри української мови, на якому прозвучала публічна презентація наукових результатів дисертації Іщенко Ірини Володимирівни (спеціальність 035 Філологія, освітньо-наукова програма «Українська мова та література»).

1

Задля оцінки наукової роботи здобувачки зібралися науково-педагогічні працівники кафедри української мови, української та зарубіжної літератур, а саме: проф. Білоконенко Л. А., проф. Бакум З. П., проф. Ковпік С. І., доц. Березовська-Савчук Н. А., доц. Бузько С. А., доц. Вавринюк Т. І., доц. Городецька В. А., доц. Качайло К. А., доц. Шарманова Н. М., ст. викл. Демиденко Г. Г. та ін., аспіранти.

Голова засідання –  Мішеніна Тетяна Михайлівна, кандидат філологічних наук, доктор педагогічних наук, професор кафедри української мови.

Тема дисертації: Глютонічні найменування в текстах сучасної української жіночої прози.

Експерти:

Ковпік Світлана Іванівна – доктор філологічних наук, професор, професор кафедри української та зарубіжної літератур;

Демиденко Ганна Глебівна – кандидат філологічних наук, старший викладач кафедри української мови.

Засідання відбувалося відповідно до вимог, зазначених у Положенні про присудження ступеня доктора філософії у Криворізькому державному педагогічному університеті. Присутні ознайомилися з відомостями про здобувачку, регламентом роботи, прослухали доповідь Ірини Іщенко, у якій було акцентовано на основних засадах проведеного дослідження.

2

4

5

image7

image10

image12

Питання до Ірини Володимирівни, поставлені після її виступу, були різноманітні, слушні, орієнтовані на те, аби встановити рівень теоретичної підготовки здобувачки, її особистого внеску в розв’язання наукової проблеми, обізнаності  з результатами наукових пошуків інших дослідників із зазначених у дисертації наукових проблем та їх зіставлення з результатами дослідження. У підсумку можемо зауважити, що дискусія точилася доволі конструктивно.

Зі своїм відгуком про дисертаційну працю Ірини Іщенко виступила науковий керівник, доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри української мови Колоїз Жанна Василівна, яка відзначила етапи проведеної роботи, підкреслила особисті наукові досягнення здобувачки, звернувши увагу на успішну реалізацію освітньо-наукової програми «Українська мова та література» (третій  рівень, доктор філософії).

Виступи експертів, які досить розлого презентували свої відгуки про дисертацію, засвідчили, що робота виконана на високому рівні, є завершеним дослідженням, вирізняється актуальністю і новизною, відповідає вимогам. Усі проблемні питання, порушені в дисертаційній праці, вирішено, а сама здобувачка проявила дослідницький хист, продемонструвала вміння й навички здійснювати наукову роботу, гідно презентувала себе під час обговорення. До цього висновку приєдналися всі присутні на засіданні члени кафедри і висловили впевненість у тому, що робота Ірини Володимирівни Іщенко «Глютонічні найменування в текстах сучасної української жіночої прози» може бути рекомендована до захисту в разовій спеціалізованій вченій раді.

Бажаємо Ірині Володимирівні Іщенко успішного захисту й плідної подальшої наукової роботи, наснаги, оптимізму для реалізації всіх задумів.

22099
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша