Кафедра української мови
Факультет Української філології

умань 1

У давнину люди вчилися для того, щоб удосконалювати себе. Нині вчаться для того, щоб здивувати інших, – сказав Конфуцій. І мав рацію.

Днями в Уманському державному педагогічному університету імені Павла Тичини завершився Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з української мови, літератури та методик їх викладання.

Студентки факультету української філології Ірина Деркач і Вікторія Ткаченко повернулися з Умані з грамотами й дипломами, масою емоцій і вражень. Такий науковий захід виявляє обдарованих студентів, сприяє реалізації їх здібностей, творчому вдосконаленню молоді, популяризації наукових досягнень. Як показав конкурс, сучасна філологічна царина не пасе задніх і на мужніх дівочих плечах мовознавчі розвідки винесено на всеукраїнський рівень. На підставі відкритого обговорення наукових робіт і наукових доповідей учасників галузева конкурсна комісія вирішила відзначити Ткаченко Вікторію (група УМЛ-15) дипломом ІІІ ступеня, а Деркач Ірину (група УАФ-15) дипломом переможця в номінації «Майстерність у науковій дискусії».

умань грамоти

умань грамота 2

Цьогоріч наукові змагання серед студентів були досить запеклими, неоднозначними, дискусійними, однак учасниці, попри всі проблемні моменти, перешкоди й розчарування, гадаємо, достойно представили свої напрацювання на лінгвістичній ниві, самоствердилися, реалізували свій потенціал і загалом продемонстрували непогані результати. А відтак Криворізькому педагогічному є ким пишатися. А студентам є до чого рости далі.

умань 2

Кафедра української мови й науковий керівник проф. Ж. В. Колоїз щиро вітають студенток з науковими здобутками і бажають не зупинятися на досягнутому, удосконалювати себе, працювати на благо мовознавчої науки і рідного вишу.

Варто ніколи на забувати прості істини, які заповів Конфуцій. Він говорив: «Три шляхи ведуть до знання: шлях роздумів – це шлях найблагородніший, шлях наслідування – це шлях найлегший і шлях досвіду – це шлях найгіркіший». Студентам факультету української філології є кого наслідувати, тож нехай роздуми не полишають їх голови, а гіркий досвід матиме присмак майбутніх перемог.

Більше фотографій можна переглянути в галереї

4466
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31