Кафедра української мови
Факультет Української філології

На кафедрі української мови відбувся передзахист дисертаційної праці Ірини Анатоліївни Дирди «Розвиток полікультурної компетентності іноземних студентів на основному етапі навчання української мови» на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук зі спеціальності 13.00.02 – теорія та методика навчання (українська мова). Науковим керівником дисертантки є доктор педагогічних наук, професор кафедри української мови Бакум Зінаїда Павлівна.

Дирда 4

Передзахист мав традиційну структуру, що передбачає стисле повідомлення про результати дослідження, які репрезентувала Ірина Дирда, наукового керівника і викладачів кафедри української мови. До слова запрошувалися: д. філол. н., проф. Ж. В. Колоїз, д. пед. н., проф. Т. М. Мішеніна, д. філол. н., доц. Л. А. Білоконенко, к. філол. н., доц. Т. І. Вавринюк, В. А. Городецька, І. О. Іншакова, К. А. Качайло, Н. М. Малюга, к. філол. н. С. А. Бузько, к. філол. н., ст. викл. Н. А. Березовська-Савчук та аспіранти кафедри.

Жвавою і цікавою була дискусія й обговорення проблемних питань дисертаційної праці, де Ірина Анатоліївна проявила свої уміння вести дискусію, продемонструвала рівень заглибленості в темі, обізнаності в царині методики, педагогіки, психології, лінгвокультурології, перекладознавстві. Свої відгуки про наукову працю Ірини Дирди висловили офіційні опоненти, а саме: канд. філол. н. В. А. Городецька, к. філол. н., ст. викл. . Н. А. Березовська-Савчук.

Дирда 2

Зауваження, висловлені на передзахисті й опонентами, і викладачами кафедри не впливають на загальну позитивну оцінку роботи, адже вони покликані сприяти покращенню дисертації й у майбутньому гідному представленню результатів дослідження у спеціалізованій ученій раді.

Дисертаційна праця І. А. Дирди є вагомим словом в українській лінгводидактиці, що робить внесок у розбудову теорії навчання української мови як іноземної.  Такі ґрунтовні й виважені дослідження, як свідчать результати обговорення дисертаційної праці, сприяють гармонійній ідентифікації особи в полікультурному просторі, входженню людини в іншомовну культуру.

Кафедра української мови щиро бажає Ірині Анатоліївні з легкістю подолати всі труднощі, пов’язані із підготовкою до захисту, а також наснаги, сил і терпіння.

7471
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Жовтень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31