Кафедра української мови
Факультет Української філології

15 травня 2019 р. традиційно відбувся міський конкурс-захист творчо-пошукових робіт XXV «Краєзнавчий форум – 2019» у межах міського фестивалю «Інтелектуальне Криворіжжя – 2019» на базі Криворізької гімназії № 127. Викладачі факультету української філології (доц. Качайло К. А., доц. Мельник Н. Г.) взяли активну участь у роботі секції «Література», де були представлені учнівські наукові роботи, у яких висвітлюються основні концепти творчості письменників рідного краю: Г. Гусейнова, В. Стецюка, М. Пронченка, М. Топольницького та інших сучасних митців Криворіжжя.

Форум

Цьогорічні переможці – старшокласники КГ № 91 та КГ № 127: Ольга Третяк (І місце), Діана Рябенко (ІІ місце), Тетяна Компанієць (ІІІ місце) отримали, крім дипломів, матеріальне заохочення від мецената, віце-президента Академії гірничих наук України.

Форум 3

Прес-центром школи до кінця роботи форуму було видано газету наукового товариства «Світанок» КГ № 127, де в рубриці «Бліц-інтерв’ю» висловлено враження голови журі Н. Г. Мельник («Я очікую почути нові літературознавчі відкриття, сподіваюся, що зможу підтримати молодих дослідників і додати їм упевненості у собі. Хочу побажати, щоб цей фестиваль-конкурс продовжував збирати творчу учнівську молодь і надалі») та члена журі К. А. Качайло («Краєзнавчий форум я відвідую протягом 5 років. Хочеться почути захисти робіт учнів з літератури, що репрезентують аналіз творчого доробку письменників рідного краю, який розмаїтий і заслуговує на глибоке вивчення як у літературному, так і в лінгвістичному аспектах»).

Інг

 

7815
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша