img6

У часи збройної агресії росії проти України дуже гостро постає мовне питання. Спілкування солов’їною виступає ідентифікатором нації, саме тому факультет української філології Криворізького педагогічного започаткував «Клуб свідомої комунікації».

img11

Клуб свідомої комунікації – це своєрідний інтенсив для мешканців нашого міста й внутрішньо переміщених осіб, спрямований на підвищення рівня володіння державною мовою.

img16

«У зв’язку з воєнним станом в Україні виникла нагальна потреба серед громадян у підвищенні рівня володіння українською. За ініціативою Криворізького педагогічного було ухвалене рішення створити «Клуб свідомої комунікації». Головна мета клубу полягає не тільки в успішному опануванні мови, а й в ознайомленні з нашою культурною спадщиною: звичаями, традиціями, літературою тощо», – розповідає кандидат філологічних наук, декан факультету української філології, доц. Л. М. Семененко.

img20

З метою вивчення інтересів і потреб майбутніх учасників було створено гугл-форму, яка містить міні-опитувальник для охочих долучитися до клубу. Питання мають на меті з’ясувати побажання щодо вивчення писемної та/або усної мови, інтенсивності відвідувань занять і форми їх проведення (очної/дистанційної) тощо.

img21

За результатами опитування, з урахуванням побажань більшості респондентів, буде створено освітню програму клубу. Попередньо відкриття курсів практичної української передбачається на кінець серпня – початок вересня. Варто наголосити, що клуб функціонує виключно на волонтерських засадах і є безкоштовним для слухачів.

Слідкуйте за новинами Криворізького педагогічного, щоб не пропустити головного!

19758
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31