Кафедра фізики та методики її навчання
Фізико-математичний факультет

конффф

12 жовтня розпочала роботу XVIIІ Міжнародна конференція з фізики і технології тонких плівок та наносистем (МКФТТПН-XVII) імені Дмитра Фреїка. Конференція організована Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника і носить ім’я засновника конференції, відомого українського вченого, професора Прикарпатського університету Дмитра Михайловича Фреїка, яку він вперше організував в травні 1975 року. Міжнародний науковий форум триває впродовж 4-х днів. Заходи, передбачені програмою,  відбуваються у змішаному форматі. 

З вітальним словом до учасників конференції звернулася проректорка з наукової роботи ПНУ, професорка Валентина Якубів. Вона від імені ректора Прикарпатського університету, професора Ігоря Цепенди привітала усіх учасників наукового форуму та побажала плідної праці задля розвитку науки. 

“Тематика сьогоднішньої конференції є надзвичайно актуальною, оскільки питання матеріалознавства, наноматеріалів, наноструктур – це питання майбутнього. Досліджувана тематика зробила конференцію широко відомою за межами України. Сьогодні на конференції також маємо представлені нові наукові доробки вчених з різних країн світу. Відрадно, що матеріали XVIII Міжнародної Фреїківської конференції з фізики і технології тонких плівок та наносистем будуть опубліковані у міжнародних наукових виданнях Web of Science та Scopus. Впродовж роботи наукового форуму ви будете мати добру можливість обмінятися досвідом, обговорити спільні перспективи та пріоритетні напрями розвитку. Адже ми повинні сьогодні думати про майбутнє і, обмінюючись досвідом, творити щось нове. Бажаю цікавих виступів, плідних обговорень, появи нових ідей і далі продовжувати ту добру традицію проведення Міжнародної Фреїківської конференції”, – зазначила у вітальному слові Валентина Якубів. 

Як зауважив голова оргкомітету міжнародної конференції, завідувач кафедри фізики і хімії твердого тіла фізико-технічного факультету ПНУ, професор Володимир Прокопів  близько півтисячі науковців з різних країн світу надіслали близько 200 тез своїх наукових робіт. У рамках програми конференції з доповідями виступлять українські вчені, у тому числі, й науковці Криворізького державного педагогічного університету, а також науковці з Польщі, Угорщини, Литви, Азербайджану, Словаччини, Ізраїлю, Німеччини та США. Відбудеться робота в 7-ми тематичних секціях: “Технологія тонких плівок (метали, напівпровідники, діелектрики, провідні полімери) і методи їх дослідження”; “Нанотехнології, наноматеріали і квантово-розмірні структури”; “Фізико-хімічні властивості тонких плівок”; “Тонкоплівкові елементи електронних пристроїв, наноелектроніка”; “Функціональні кристалічні матеріали: ріст, фізичні властивості, використання”; “Тонкоплівкові технології для енергозаощадження”; “Інноваційні методики викладання навчальних дисциплін”.

“Сподіваюся, що в ході роботи нашого традиційного міжнародного наукового форуму ми почуємо від наших колег-науковців глибокі теоретичні ідеї, а також конкретні практичні рекомендації, які би сприяли втіленню в життя новітніх досягнень та технологій, що визначають подальший цивілізаційний поступ”, –  зазначив Володимир Прокопів.  

1

Доповіді на секційному засіданні слухають Слюсаренко Микола Анатолійович - завідувач кафедри фізики та методики її навчання; Білинський Ігор Васильович – професор кафедри фізики та методики її навчання; Прихожа Юлія Олександрівна – асистент кафедри фізики та методики її навчання; Бондаренко Олена Олександрівна, Залевський Денис Віталійович, Науменко Марина Валеріївна - аспіранти кафедри фізики та методики її навчання.

2

Науковець Юрій Скоренський із Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя біля стендової доповіді аспірантки 3-го року навчання.

photo 2021 01 23 11 11 32  photo 2021 01 23 11 11 321

 

 

 

 

 

 

 

 Засідання конференції відбуваються в українських Карпатах (Івано-Франківська обл., с. Гута).

конфф

17069
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31