Кафедра фізики та методики її навчання
Фізико-математичний факультет

Другого дня (31.05.2022) засідань Європейського товариства досліджень матеріалів (E-MRS) виступала з доповіддю аспірантка Марина Науменко з теми «Електронні властивості масиву нанотрубок (або нанодротів) β-Ga2O3». Це оригінальна робота присвячена властивостям електронної підсистеми модельного масиву нанотрубок (або нанодротів), утворених волокнами бета-Ga2O3. Основними методами дослідження є теоретичні розрахунки на основі теорії функціоналу густини та методу ab initio псевдопотенціалів. Було розраховано просторовий розподіл густини валентних електронів, розподіл густини електронних станів, кулононівський потенціал вздовж вектора та визначено вплив геометричних параметрів розташування нанотрубок у масиві та їх діаметрів на електронні властивості масиву нанотрубок.

1

Ця доповідь входить до теми дискусії «Функціональні наноматеріали: теорія чи експеримент». Українська аспірантка Науменко М.В. спілкувалася з науковими представниками Данії, Великобританії, Молдовії, Варшави та Іспанії про свої оригінальні результати дослідження фундаментальних матеріалів.

2

Дискусія Марини Науменко відбувалася лише в загальному чаті, зважаючи на  особливості Марини. Запитань від учасників конференції до аспірантки не було, за тематичною дискусією все зрозуміло. Аспірантка Марина спілкувалася з організаторами симпозіуму Андреас Зайферт, Грацієла Маландріно, Шашанк Мішра та головним організатором Йогендра Мішра і дуже вдячна за організацію роботи на засіданні конференції, за соціальну підтримку.

Після закінчення відеопрезентацій учасників конференції технічний організатор запрошував нас до загальної дискусії, де обговорювали свої експерименти та чим вони займалися. Нам було приємно бачити цих прекрасних людей.

3

Учасники конференції розуміють, що поблизу нас йде війна та підтримують Україну. Вони  високо оцінили наші зусилля щодо проведення досліджень у складних умовах.

Підготувала Марина Науменко. 31 травня 2022 року.

19435
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша