Кафедра фізики та методики її навчання
Фізико-математичний факультет

Протягом 22–26 травня в Ужгородському університеті тривала ІХ Українська наукова конференції з фізики напівпровідників,  яка була присвячена 100-річчю з дня народження колишнього ректора УжНУ Дмитра Чепура та 130-річчю колишнього директора і засновника Інституту фізики напівпровідників Вадима Лашкарьова.

Конференція є об’єднуючим фактором у рамках наукового форуму вчених різних наукових шкіл України та зарубіжжя, які займаються технологією тонких плівок, нанотехнологіями, наноматеріалами і квантово-розмірними структурами, фізико-хімічними властивостями плівок та наноструктур, а також прикладними аспектами даних проблем  – тонкоплівковими елементами електронних пристроїв, зокрема пристроями фотоелекроніки, сінтроніки, наноелектроніки та нанофотоніки. На конференції розглядалися як теоретичні проблеми процесів росту нуль-, одно- та двовимірних квантових систем, фізичного та математичного моделювання нанорозмірних об’єктів (аналітичне та комп’ютерне моделювання), технології та фізичного експерименту нанооб’єктів, так і технологічні та прикладні проблеми і досягнення.

У рамках  конференції 22 травня була проведена одноденна сателітна конференція, присвячена Європейській програмі “Горизонт”: “Additional opportunities for participation in Horizon Europe projects. Project FIT-4-NMP”. 

11

Серед гостей конференції були присунті не лише українські науковці, а й представники інших країн. Конференція  проводилася очно із одночасним застосуванням онлайн-платформи Zoom. Свої дослідження на конференції представляли здобувачі ступеня            доктора філософії  спеціальності 104 Фізика та астрономія Криворізького державного педагогічного університету  Степанюк О.М., Задорожній  В.М. та Бондаренко О.О. у співавторстві з науковим керівником професором Балабай Р.М.

 

З доповіддю «П'єзоелектричний відгук полі (L-молочної кислоти) α-форми на механічно напружений стан» в секції виступав  Віталій Задорожній:

12

Стендову доповідь «Аналіз із перших принципів корозійної стійкості композиційного покриття, складеного із наночастинок нітриду кремнію, силану та епоксидної смоли» презентував Олександр Степанюк:

13

 

22526
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша