Кафедра фізики та методики її навчання
Фізико-математичний факультет

Наприкінці літа та початку осені викладачі кафедри фізики та методики її навчання взяли участь у проєкті «Всеукраїнська школа онлайн» (https://lms.e-school.net.ua/ ). Всеукраїнська школа онлайн — це платформа для дистанційного та змішаного навчання учнів 5-11 класів та методичної підтримки вчителів. Вона була започаткована ще під час карантину й призначена допомогти учням самостійно оволодіти навчальним матеріалом з 18 шкільних предметів під час як дистанційного так і очного навчання. Окрім відео до кожного уроку наявний короткий конспект уроку та тести для перевірки рівня засвоєння навчального матеріалу. Відео та методичні матеріали можуть бути використані також вчителями для організації власних занять. Увесь навчальний контент відповідає чинним державним освітнім програмам, цього року був завершальний етап наповнення платформи. 

Старший викладач кафедри фізики та методики її Прихожа Ю. О. та доцент навчання Мальченко С.Л. долучилися до проєкту в якості наукових та педагогічних експертів уроків фізики за 7, 8 та 10, 11 класів – відповідно.

«Це був цікавий досвід, переглядати й обговорювати уроки побачити різні підходи та подачу матеріалу, а також працювати в професійній команді. Окрім вчителя над заняттями працювали методист, дизайнери та літератори. Під час роботи мені потрібно було переглянути 35 різних уроків фізики за 10 та 11 класи, це було з одного боку складно, але коли на останньому етапі бачиш результат спільної роботи на платформі – отримуєш задоволення. Цей досвід вже був використаний під час викладання дисципліни Методика навчання фізики в профільній школі для магістрів спеціальності 014 Середня освіта (Фізика). На заняттях ми не лише обговорювали відповідні уроки Всеукраїнської школи онлайн, а й розглядали як цей матеріал доречно використати при навчанні фізики в закладах загальної середньої освіти» - говорить Світлана Мальченко.

 «Такий досвід безпосередньо є важливим особливо для науково-педагогічних працівників, які викладають методику навчання фізики. Дійсно, уроків було дуже багато і всі вони проходили  багатоступінчасту експертизу різних фахівців. Але результат - неперевершений! Хочу подякувати за можливість доєднатися до такої важливої роботи. Крокуємо до перемоги! Слава Україні! ??» - ділиться враженнями Юлія Прихожа.

       

  

 

21100
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31