Кафедра фізики та методики її навчання
Фізико-математичний факультет

19 січня на кафедрі фізики та методики її навчання відбулася зустріч зі  стейкхолдерами – директорами ліцеїв Криворізького району та   П'ятихатської МР.  На запрошення відгукнулися директори Лозуватського, Червонозабійницького, Новопільського, Красівського, Радушанського, Зорянського, Жовтянського, Широківського, Жовтоолександрівського, Шестернянський ліцеїв, ліцеїв "Тріумф", "Прометей", "Генеза".

Dir_1.jpg

З директорами обговорили проблеми кадрового забезпечення  сільських закладів освіти, зокрема підготовки вчителів фізики, математики та інформатики, виклики, що постають перед сучасним вчителем. Завідувач кафедри доц. Слюсаренко М.А. запропонував для обговорення нові освітні програми "Фізика та астрономія. Математика", "Фізика та астрономія. Інформатика".

Dir_2.jpg

Аналіз змісту підготовки  здобувачів освіти за цими освітніми програмами засвідчив необхідний рівень компетентностей та програмних результатів навчання. Доц. Кадченко В.М.  продемонструвала присутнім нові можливості кафедри у практичній підготовці вчителів фізики для роботи на сучасному цифровому демонстраційному і лабораторному обладнанні в Навчально-науковій лабораторії з фізики та  нові методичні підходи до викладання фізики.

Dir_3.jpg

Узагальнюючи думки стейкхолдерів, можна зазначити необхідність підсилення співпраці між університетом і закладами освіти задля підвищення кваліфікації вчителів фізики та кадрового забезпечення сільських закладів освіти через збільшення кількості вступників за даними освітніми програмами, що сприятиме якісній підготовці майбутніх вчителів фізики.

24450
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31